Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2010-Τεύχος 359                              

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ Χ.Α.


Αμυντική στάση έναντι της ελληνικής αγοράς συνιστούν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, οι οποίοι -παρ' όλα αυτά- θεωρούν μάλλον ελκυστικές τις τρέχουσες αποτιμήσεις των τραπεζικών τίτλων.από τον Στέφανο Κοτζαμάνη


Το Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης έγινε κατ’ αρχήν δεκτό από τους κοινοτικούς εταίρους μας και η πιθανότητα πτώχευσης του Ελληνικού Δημοσίου τείνει να καταστεί πρακτικώς μηδενική. Οι κοινοτικοί κατέστησαν σαφές ότι η κατ' αρχήν αποδοχή με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει και επανάπαυση, γι’ αυτό και η Ελλάδα -εκτός του ότι θα πρέπει να γίνει πειστική για την τήρηση του Σχεδίου- θα πρέπει και να είναι έτοιμη για πρόσθετα μέτρα, στην περίπτωση που τα πρώτα αστοχήσουν μερικώς και δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Οι εταίροι μας, επίσης, απέκλεισαν μεν την εκδοχή εκ μέρους τους διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, πλην όμως όχι τόσο κατηγορηματικά. Μάλλον, δηλαδή, προκρίνοντας το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», καθώς η άλλη διαθέσιμη εκδοχή (προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν συνάδει με την ιδιότητα μέλους της Ευρωζώνης (δεν θα μπορούσε η νομισματική πολιτική της Ελλάδας να εποπτεύεται και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και –πρακτικώς- και από το ΔΝΤ, ήτοι το τελευταίο να έχει εμμέσως λόγο σε ζητήματα της πρώτης).
Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια σχετική χαλάρωση της έντασης στην ελληνική κεφαλαιαγορά, χωρίς βεβαίως να σηματοδοτούν και κάποια ιδιαίτερα αισιόδοξη προοπτική. Το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Δημόσιο και για τις ελληνικές τράπεζες εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, παρά την πρόσφατη υποχώρηση των spreads. Και ακριβώς το κόστος αυτό και οι συνέπειές του είναι που κάνουν τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών να τηρούν στάση αναμονής.


ΚΑΚΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Οι τράπεζες, που τις έχουμε συνηθίσει σε ρόλο «ατμομηχανής» της Σοφοκλέους, δεν μπορούν στις παρούσες συνθήκες να τραβήξουν μπροστά. Την εβδομάδα που πέρασε ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε μόνο κατά 0,79%. Στο σύνολο του Ιανουαρίου, όμως, οι απώλειες του δείκτη των τραπεζών ανήλθαν στο 13,02%, με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, της Proton Bank και της EFG Eurobank Ergasias να καταγράφουν απώλειες άνω του 20%. Το P/E των εισηγμένων στο ΧΑ τραπεζών διαμορφώνεται στο 8,9.
Η αβεβαιότητα, που κάνει τους επενδυτές διστακτικούς για τοποθετήσεις, επιτείνεται και από την αναμονή περαιτέρω εξελίξεων στο μέτωπο του κρατικού δανεισμού, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο (ΟΔΔΗΧ) σκοπεύει να εκδώσει νέο κοινοπρακτικό ομόλογο το Φεβρουάριο, με στόχο την άντληση 3-5 δισ. ευρώ, ενώ επίσης το Μάρτιο λήγουν ομόλογα ύψους περί τα 23 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν με περαιτέρω δανεισμό.
Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η επιφυλακτικότητα δεν μεταφέρεται στις ελληνικές μετοχές. Η Citigroup στην τελευταία έκθεσή της ξεχώρισε περιπτώσεις όπου στο βασικό (μετριοπαθές) σενάριό της κερδισμένοι θα είναι οι τίτλοι των Εθνικής Τράπεζας, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola 3Ε και Τράπεζα Κύπρου. Στο θετικό σενάριο υπερισχύουν οι τίτλοι των ΕΤΕ, Κύπρου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo, ΕΧΑΕ, Frigoglass, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Eurobank, ενώ στο αρνητικό σενάριο επιπλέει μόνο η Coca Cola 3E, επειδή έχει περιορισμένη έκθεση στην ελληνική αγορά. Πρώτες επιλογές της JP Morgan είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Κύπρου. Η Εθνική παραμένει κορυφαία επιλογή και για την Merrill Lynch, η οποία εκτιμά ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές.


ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ
Το μόνο που έλλειπε από τη Σοφοκλέους, ήταν να διαταραχθεί το θετικό κλίμα που επικρατούσε μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις διεθνείς αγορές και να αρχίσει η διόρθωση των ξένων μετοχών, μετά από ένα γερό ράλι.
Τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για τις τράπεζες, αλλά και γενικότερα η πολιτική του φθορά κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης της χώρας του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή αφορμή για την αναστροφή ενός γερού ράλι που ξεκίνησε πέρυσι και που βασίστηκε όχι σε γεγονότα, αλλά σε προσδοκίες για μια ανάκαμψη που θα ερχόταν στο μέλλον.
Η νέα αυτή αβεβαιότητα έρχεται να προστεθεί στα βάρη που κουβαλάει το ελληνικό χρηματιστήριο και που αναμφίβολα έγιναν περισσότερα μέσα στο 2010. Μόνο και μόνο η άνοδος των spreads στα κρατικά ομόλογα της χώρας -στο βαθμό φυσικά που θα διατηρηθούν στα τρέχοντα ή θα σκαρφαλώσουν σε ψηλότερα επίπεδα- προκαλεί μεγάλες ζημιές χαρτοφυλακίου στις τράπεζες και διαμορφώνει όλες εκείνες τις συνθήκες για αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων…
Δεν είναι τυχαίο ότι οι προβλέψεις των αναλυτών για τα φετινά τραπεζικά κέρδη αποκλιμακώνονται συνεχώς. Ξεκινώντας από μια χαμηλή βάση το 2009 (συνέβαλε και η έκτακτη φορολογική εισφορά), οι αναλυτές αρχικά μιλούσαν για βελτίωση που θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και το 30%. Στη συνέχεια όμως, είδαμε τη συγκεκριμένη αισιοδοξία να αποκλιμακώνεται και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα η Unicredit πρόβλεψε ότι τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών το 2010 θα είναι χαμηλότερα από αυτά του 2009.


ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στα φετινά top picks των αναλυτών, περιορισμένη θέση -και σε κάθε περίπτωση μικρότερη σε σχέση με πέρυσι- έχουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Με δεδομένο ότι οι τράπεζες αποτελούν τον κορμό της Σοφοκλέους, γίνεται φανερή η «τήρηση αποστάσεων», τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα, αρκετών αναλυτών από ένα θετικό σενάριο για την πορεία του Γενικού Δείκτη. Να σημειωθεί επίσης ότι μέρος των λιγότερων φετινών προτάσεων για τράπεζες αφορούν σε ομίλους με έδρα την Κύπρο.
Επίσης, μια σειρά από άλλα γεγονότα (μονοψήφιοι δείκτες P/E, δρομολογούμενα deals σε πολλούς κλάδους, επικείμενες αποκρατικοποιήσεις με φετινό κυβερνητικό στόχο την είσπραξη 2,5 δις ευρώ, κ.λπ.) που κατά το παρελθόν θα πυροδοτούσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, σήμερα αφήνουν την αγορά σχεδόν αδιάφορη.
Αυτό αποτελεί αναμφίβολα κώδωνα κινδύνου για την πορεία του Γενικού Δείκτη στο ορατό μέλλον, πλην όμως θα μπορούσε να σημάνει -κάτω από προϋποθέσεις- και υψηλά χρηματιστηριακά κέρδη για τους τολμηρούς.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι αγορές διαπιστώσουν σχετικά σύντομα σωστή κυβερνητική αντιμετώπιση στο μέτωπο του χρέους, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι όχι μόνο θα ανέβουν λόγω της συγκεκριμένης αυτής εξέλιξης, αλλά παράλληλα θα σπεύσουν να συνεκτιμήσουν και τους θετικούς εκείνους παράγοντες που μέχρι σήμερα περνούν απαρατήρητοι.


ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
Για τη φετινή χρονιά, κυβερνητικός στόχος είναι η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα να αυξηθεί με διψήφιο ποσοστό, προκειμένου να στηριχτεί η επιχειρούμενη ανάταξη της πραγματικής οικονομίας.
Ωστόσο, μετά το «χλωμότατο» 2009 ωστόσο, κανείς από τους παράγοντες της αγοράς δεν φαίνεται να αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί τελικά ο στόχος που έχει θέσει η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη.
Οι αναλυτές βλέπουν στην καλύτερη περίπτωση ότι οι τράπεζες πιθανόν να αυξήσουν φέτος τις χορηγήσεις τους κατά 6%-7% και μάλιστα οι εκτιμήσεις αυτές έχουν δοθεί με την παραδοχή ότι το ΑΕΠ της χώρας το 2009 είτε θα κυμανθεί οριακά θετικά, είτε ελαφρώς αρνητικά.
Πάντως, η εκκίνηση του 2010 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για ολόκληρο το έτος και τώρα η κυβέρνηση πέρα από την επίσημη εκτίμησή της για φετινό ΑΕΠ γύρω στο -0,3%, αρχίζει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα δυσμενέστερο σενάριο που αναφέρεται σε μια επίδοση κοντά στο -0,8%.
Η HSBC ειδικότερα, προβλέπει οριακή μόνο άνοδο πιστωτικής επέκτασης τόσο για φέτος, όσο και για το 2011, βασιζόμενος σε παράγοντες όπως τα αυστηρότερα κριτήρια των τραπεζών, η συνεχιζόμενη τάση για μικρότερη έκθεση στις τράπεζες, η μικρή διαφορά της πιστωτικής διείσδυσης σε σχέση με την Ευρωζώνη, κ.λπ. Έτσι, αναμένει μόλις +2% για φέτος και +3% για το 2011.


 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ


ΣΚΟΠΟΣΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ
Τράπεζες  Εθνική, Κύπρου
Ενέργεια  Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Revoil
Κατασκευές  Ελλάκτωρ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ
Τηλεπικοινωνίες ΟΤΕ, Forthnet
Κρατικόχαρτα ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ
Ακίνητα  Eurobank Properties, Lamda Development, Trastor
Εμπόριο  Jumbo, Fourlis Συμμετοχών
Ορυκτά  S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Βιοχάλκο
Λοιπές  MIG, Sciens, Κανάκης, Autohellas, ΕΥΑΘ


ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ
Pasal, Byte, Μινέρβα, Folli-Follie, Sprider, Πετρόπουλος, Autohellas, Γενική Εμπορίου, Ευρωπαϊκή Πίστη, Σαράντης, Ικτίνος Μάρμαρα, ΕΛΤΡΑΚ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Θετικά αποτελέσματα 2009, αλλά τοπίο στην ομίχλη το 2010, λόγω αβεβαιότητας στο πεδίο της αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών μέτρων και του κόστους της ρευστότητας, το οποίο εν πολλοίς εξαρτάται από το κατά πόσον το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα πείσει τους ξένους δανειστές και επενδυτές.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η κατάσταση στην ελληνική αγορά και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα δεν αρέσει στις εταιρείες του κλάδου, όμως η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας διεθνώς μπορεί να ευνοήσει τις μεταφορές. Η εξαγγελθείσα κυβερνητική προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συμβάλει, επίσης, στην κινητικότητα.


ΜΕΤΚΑ
Αυξάνεται συνεχώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων, ενώ η βελτίωση του διεθνούς κλίματος καθιστά τα συγκεκριμένα έργα πολύ πιο πιθανά για εκτέλεση σε σύγκριση με το παρελθόν.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η ενθάρρυνση, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την κατά το δυνατόν ευρύτερη αξιοποίηση των ΣΔΙΤ (ως μεθόδου προώθησης της αναπτυξιακής διαδικασίας, αλλά ταυτόχρονα και ελάφρυνσης των κρατικών προϋπολογισμών από δημοσιονομικά βάρη)  διαμορφώνει προϋποθέσεις για νέες αναλήψεις έργων (εντός και εκτός συνόρων) από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.


ΟΡΥΚΤΑ
Από τους πρώτους κλάδους που αναμένεται να ευνοήσει η παγκόσμια παραγωγική ανάκαμψη.


SCIENS
Η αποτίμησή της στο ταμπλό παραμένει σαφώς κατώτερη από την καθαρή αξία του ενεργητικού της. Τώρα που η κατάσταση στις ΗΠΑ βελτιώνεται, το νέο fund της εταιρείας φαίνεται να έχει πρόσφορο έδαφος ενώπιόν του.


 


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


SCIENS
Ξεκίνησε το έργο του το fund της εισηγμένης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη διαδικασία άντλησης κεφαλαίων προκειμένου να τοποθετηθεί στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ. Με σημαντικό discount η μετοχή σε σύγκριση με την καθαρή εσωτερική της αξία και μεγαλώνει πολύ σε μέγεθος, μετά την απόφαση για απορρόφηση εταιρειών ιδιοκτησίας των τριών μεγαλύτερων μετόχων της.


TRASTOR ΑΕΕΑΠ
Πολύ υψηλή η μερισματική απόδοση της μετοχής, μετά και την υποχώρησή της στο ταμπλό του ΧΑ. Μελετά διάφορους τρόπους ανάπτυξης μέσα στο 2010, προκειμένου να μεγαλώσει σε μέγεθος, παρά το γενικότερο περιβάλλον κρίσης που επικρατεί. Τα κέρδη της μετά από φόρους διαμορφώθηκαν το 2009 κατά 60% χαμηλότερα του 2008 (4,023 εκατ. ευρώ έναντι  9,971 εκατ. ευρώ ευρώ το 2008). Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 4,953 εκατ. ευρώ για το 2009 έναντι 10,540 εκατ. ευρώ του 2008.


AEGEAN AIRLINES
Στα 258,5 εκατ. μόλις η κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό, αλλά η συμφωνία συγχώνευσης με την Olympic Air σίγουρα δημιουργεί νέες συνθήκες στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών. Η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει μεγαλύτερη πληρότητα στα δρομολόγια εσωτερικού, ενώ θα μπορεί να καθιερώσει πολύ περισσότερους προορισμούς εξωτερικού. Σε πρώτη φάση, πάντως, μόνο το γεγονός ότι στο πεδίο του ανταγωνισμού το περιβάλλον γίνεται «φιλικότερο» είναι σαφέστατα θετική εξέλιξη.


ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Από τα 5 ευρώ, στην τελευταία πτώση, το τίτλος κατρακύλησε κοντά στα 3 ευρώ παρά το θεωρητικό discount με το οποίο διαπραγματευόταν έναντι των συμμετοχών της. Το κλειδί πάντως, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεί η εξέλιξη της τιμής του χάλυβα μέσα στο 2010 (πορεία ΣΙΔΕΝΟΡ), η οποία μέχρι τώρα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.


J&P ΑΒΑΞ
Άλλη μια μετοχή που έχει υποχρεωθεί σε άτακτη υποχώρηση, καθώς από τα 4 ευρώ του Οκτωβρίου βρέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου χαμηλότερα και από τα 2 ευρώ! Και όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της FACTSET, το P/E του τίτλου για το 2010 είναι έντονα μονοψήφιο. Και όμως, συγκαταλέγεται στις πλέον αμυντικές επιλογές της Σοφοκλέους (μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, συμβάσεις αυτοχρηματοδοτούμενων έργων κ.λπ.).


REVOIL
Κάτω και από τα 90 λεπτά βρέθηκε ο τίτλος, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα και το αναμενόμενο καλό μέρισμα. Από τις εταιρείες της Σοφοκλέους που έχουν επιδείξει ιδιαίτερα αμυντική συμπεριφορά απέναντι στην κρίση, καθώς δεν δραστηριοποιείται σε τομείς καυσίμων (βιομηχανικό, ναυτιλιακό, κ.λπ.) που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική συγκυρία.


MEVACO
Κατακόρυφη πτώση της μετοχής το τελευταίο χρονικό διάστημα, χωρίς προφανή λόγο. Η κεφαλαιοποίηση της μετοχής έχει πέσει κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 30.9.2009 είχαν διαμορφωθεί στα 28,35 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα του 2009 βέβαια, δεν εντυπωσιάζουν κανέναν, ωστόσο η εισηγμένη είναι υγιής και βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία το 2010, καθώς αναμένει αύξηση πωλήσεων.


SPRIDER
Στα χαμηλά δωδεκαμήνου η μετοχή. Τα αποτελέσματα του 2009 σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν, ωστόσο αν το 2010 πάει σχετικά καλά, τότε ο τίτλος μάλλον θα δικαιούται ένα καλό rebound.


INTRALOT
Η Inteltek, τουρκική θυγατρική της Intralot, έλαβε έγκριση από την αρμόδια αρχή στο Αζερμπαϊτζάν, για να αναλάβει τη διοργάνωση, λειτουργία, διαχείριση και ανάπτυξη του αθλητικού στοιχήματος σταθερής και αμοιβαίας απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών υποστηρικτικών υπηρεσιών στη χώρα. Η Inteltek θα κατέχει το 51% της νεοϊδρυθείσας εταιρείας, Azerinteltek, η οποία θα έχει έδρα στο Αζερμπαϊτζάν. Η Azerinteltek θα οργανώνει και θα διαχειρίζεται το αθλητικό στοίχημα σε αποκλειστική βάση σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα για περίοδο 10 ετών.


ΜΕΤΚΑ
Η μετοχή ακολούθησε τάση ανάκαμψης στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου του υψηλού (άνω των 2 δισ. ευρώ) ανεκτέλεστου έργων, αλλά και της ίδρυσης θυγατρικής στην Τουρκία. Η τελευταία, με την επωνυμία Power Projects Sanayi Insaat Ticaret Limited Sirketi και έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου ΜΕΤΚΑ, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στη γειτονική αγορά και στη διεκδίκηση ανάληψης νέων έργων. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΜΚ 4,6 ΔΙΣ. ΤΟ 2009 ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ Χ.Α.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ - ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
ΑΡΘΡΟ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ «ΦΩΣ» ΣΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ EUROBANK TRADER’S EYE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ AEGEAN AIRLINES
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΑΣΤΡΟΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site