Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2010-Τεύχος 359                              

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ


ΠΛΑΙΣΙΟ:
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ...
ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ
Βελτιωμένα μεγέθη στο 4ο τρίμηνο του 2009, κυρίως λόγω είσπραξης της ασφαλιστικής αποζημίωσης για την καταστροφή του καταστήματος της Στουρνάρη, αλλά και λόγω της καμπάνιας για τα 40 χρόνια.


 


από τον Γιώργο Καλούμενο


«Δουλειά μας είναι η διαχείριση του αγνώστου, κάτι στο οποίο τα πάμε καλά επί σαράντα ολόκληρα χρόνια και μέχρι τώρα. Όμως δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον, όπως άλλωστε δεν έχουμε ποτέ υποσχεθεί μεγάλα πράγματα, ούτε αυτά που έχουμε ήδη επιτύχει. Ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, δεν μπορούμε να κάνουμε σαφείς προβλέψεις, εφ’ όσον εξαρτώμεθα από δύο μεγάλους παράγοντες, τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε: τη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά προϊόντων τεχνολογίας. Γι’ αυτό που μπορούμε, πάντως, να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι κοιμόμαστε και ξυπνάμε έχοντας στο μυαλό μας το πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη δουλειά μας και να αναπτύξουμε περαιτέρω την εταιρεία.» Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Πλαίσιο ΑΕ, Γιώργος Γεράρδος, «ζωγράφισε» την υφιστάμενη συγκυρία και τις προοτπικές που διαγράφονται για την εταιρεία του.
Στα πεπραγμένα, όπου οι αναφορές μπορούσαν να είναι σαφείς και ξεκάθαρες, είχαμε τα εξής: ο τζίρος του 4ου τριμήνου 2009 έκλεισε με θετικό πρόσημο, ενώ παράλληλα η εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει μειωμένα έξοδα κατά το ίδιο διάστημα, παρά το γεγονός ότι οι αποσβέσεις της αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 6,4% στα 123,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα υποχώρησαν κατά 4,7% στα 17,4 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, οι πωλήσεις το 2009 διαμορφώθηκαν σε 389.670 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις περυσινές. Αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έξοδα του Ομίλου, τα οποία σε ετήσιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 7,6%. Τα Κέρδη Μετά από Φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,1% σε σχέση με πέρυσι, με καθοριστικό ρόλο στην αύξηση αυτή να έχει παίξει η ασφαλιστική αποζημίωση για την καταστροφή του καταστήματος της Στουρνάρη 24, η οποία εισεπράχθη στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της χρήσης.


ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πλαίσιο Γιώργο Γεράρδο, η επαναλειτουργία του ιστορικού καταστήματος τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ τέλους του 2010 και αρχών του 2011, αλλά πολύ σύντομα, περίπου σε ένα μήνα, θα ξεκινήσει η λειτουργία καινούργιου σημείου πώλησης σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό. Πρόκειται για κατάστημα εμβαδού 600 τ.μ. επί της οδού Στουρνάρη 39.
Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα νέων καταστημάτων ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς μάλιστα η ανάπτυξη της εταιρείας μπορεί να βασισθεί και σε άλλους παράγοντες και κινήσεις, πέραν του αριθμού των καταστημάτων λιανικών πωλήσεων. Σε ό,τι αφορά στη δραστηριοποίηση στη Βουλγαρία ανέφερε ότι εκεί η εταιρεία «έφαγε» ένα μικρό χαστούκι λόγω της κακής κατάστασης στη βαλκανική χώρα, αλλά η αρνητική επίδραση που προκλήθηκε ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τα συνολικά μεγέθη του Ομίλου.


ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SERVICE
Από τις πλέον θετικές εξελίξεις για την Πλαίσιο ήταν η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών service σε τρεις πολύ σημαντικές μάρκες που ήδη εμπορεύεται: στα laptop Acer, HP και Toshiba. Το service της Πλαίσιο περιορίζει τον χρόνο επιστροφής στον πελάτη σε μία εβδομάδα με δέκα μέρες, διάστημα που είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ίσχυε για το service τους παλαιότερα. Επίσης, μεγάλη ανάπτυξη παρουσίασαν οι πωλήσεις μέσω του web site της εταιρείας, καθώς οι ημερήσιες επισκέψεις στην ιστοσελίδα της ΠΛαίσιο ξεπερνούν τις 90.000.
Στόχος μέσα στο 2011, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Κώστα Γεράρδο, είναι η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της Πλαίσιο και μέσω αυτής να βελτιωθούν τα αποτελέσματά της, καθώς η αγορά συνολικά δεν αναμένεται να αναπτυχθεί. Μείζον θέμα κατά το τρέχον έτος για την Πλαίσιο, αλλά και γενικότερα  για την αγορά, θα είναι η ύπαρξη ρευστότητας, καθώς η έλλειψή της «είναι ικανή να δημιουργήσει εμφράγματα» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Γεράρδος. Σε ό,τι αφορά στην περίοδο των γιορτών αναφέρθηκε ότι πολύ καλά πήγε το κομμάτι του gaming, και ειδικά η παιχνιδομηχανή Wii αλλά και το Playstation 3.
Για την παρουσία των καταστημάτων Πλαίσιο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αναφέρθηκε ότι αυτό του Athens Heart βρίσκεται στο επίπεδο του break even, σε αντίθεση με αυτό του The Mall το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Γεράρδος, μάλιστα, ανέφερε ότι μάλλον για το Πλαίσιο μεγαλύτερη επιτυχία έχουν τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός εμπορικών κέντρων, σε αντίθεση με τη γενικότερη τάση που υπάρχει στην αγορά.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΜΚ 4,6 ΔΙΣ. ΤΟ 2009 ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ Χ.Α.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ - ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
ΑΡΘΡΟ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ «ΦΩΣ» ΣΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ EUROBANK TRADER’S EYE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ AEGEAN AIRLINES
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΑΣΤΡΟΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site