Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2010-Τεύχος 359                              

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ


ΚΑΝΑΚΗΣ:
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ


Η Κανάκης θα προσπαθήσει στα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στη δημιουργία σύγχρονου logistics center στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στη Σόφια, επένδυση που αναμένεται να κοστίσει περί τα 4 εκατ. ευρώ.


 


από τον Γιώργο Καλούμενο


Ανοικτό το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συνεργασίας ή εξαγοράς από την Κανάκης άφησε για το άμεσο μέλλον ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Στέλιος Κανάκης. Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής στοχεύει στην εκμετάλλευση συνεργιών είτε μέσω ενός διευρυμένου δικτύου διανομής είτε μέσω της δημιουργίας μεγαλύτερης γκάμας ποιοτικών προϊόντων. Γενικότερα η Κανάκης θα προσπαθήσει στα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στη δημιουργία σύγχρονου logistics center στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στη Σόφια μία επένδυση που αναμένεται να κοστίσει περί τα 4 εκατ. ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη αγορά ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια διείσδυσης μέσω της συνεργασίας με γνωστή βουλγαρική εταιρεία του κλάδου και της δημιουργίας προϊόντων που ταιριάζουν στις γευστικές συνήθειες του βουλγάρικου λαού. Για την ελληνική αγορά ο κ. Κανάκης είπε ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια κατάκτησης μεριδίων από την πίτα των 100 εκατ. ευρώ της εγχώριας αγοράς. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 2.350 άμεσους και 4.000 «έμμεσους» πελάτες, στους οποίους μπορεί να διανέμει τα προϊόντα της μέσα σε μία μέρα από την πραγματοποίηση της παραγγελίας, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις η εταιρεία έχει από το 2001 μέση αύξηση τζίρου η οποία κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7% ετησίως, ενώ η πορεία της αυτή δεν διαταράχθηκε ούτε το 2009, οπότε ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φτάσει τα 19 εκατ. ευρώ από 18,7 εκατ. ευρώ το 2008. Ειδικότερα για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα ανέλθει στα 19 εκατ. ευρώ έναντι 18,732 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008, τα κέρδη της εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 3%-5%, ενώ ο όγκος πωλήσεων θα «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης 5%. Για την επόμενη χρονιά εκτιμάται ότι η εταιρεία θα επιτύχει αύξηση του όγκου πωλήσεών της κατά 8%.


ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝ
Τα στοιχεία αυτά παρατέθηκαν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλο, κ. Στέλιο Κανάκη, την Αναπληρώτρια  Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΣ κ.  Έλφη Κανάκη και τον οικονομικό διευθυντή, κ. Αθανάσιος Σύρμο. Στη διάρκεια της παρουσίασης η διοίκηση έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή και επεσήμανε τους βασικούς παράγοντες που συνετέλεσαν στην πετυχημένη πορεία της εταιρείας και στην κατάκτηση της σημαντικής της θέσης στην Ελλάδα στον κλάδο της εμπορίας πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού, που δραστηριοποιείται. Αναφέρθησαν οι τάσεις και  τα χαρακτηριστικά του κλάδου, καθώς και οι τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις.
Από τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της εταιρείας και με βάση και τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του 9μήνου 2009,  φαίνεται πως η Κανάκης. αντιμετώπισε με επιτυχία την οικονομική ύφεση. Διατήρησε τα μεγέθη της και αύξησε τα μερίδιά της στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Παράλληλα, ενίσχυσε  με την αναγκαία προετοιμασία  τις οργανωτικές και λειτουργικές υποδομές , ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια που αναμένεται να συναντήσει  σε άλλη μία δύσκολη χρονιά, όπως διαφαίνεται να είναι το 2010. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΜΚ 4,6 ΔΙΣ. ΤΟ 2009 ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ Χ.Α.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ - ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
ΑΡΘΡΟ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ «ΦΩΣ» ΣΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ EUROBANK TRADER’S EYE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ AEGEAN AIRLINES
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΑΣΤΡΟΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site