Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2010-Τεύχος 359                              

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑΓιατί δεν μας θέλουν οι ξένοι...


Αν μπαίναμε στη θέση των Γερμανών που βλέπουν στην τηλεόραση τι συμβαίνει στην Ελλάδα, θα μας… είχαμε κόψει την πίστωση.


Ας υποθέσουμε –και αυτό δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα- ότι οι Αμερικανοί μαζί με τα ελεγχόμενα διεθνή μέσα τους, διογκώνουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προκειμένου να πλήξουν το ευρώ.
Ας υποθέσουμε επίσης, ότι και οι δημοσιογράφοι γενικότερα, εντός και εκτός Ελλάδας, «τεντώνουν» το θέμα, επειδή έτσι επιτυγχάνονται υψηλότερες θεαματικότητες και κυκλοφορίες.
Αυτά όμως όλα, καθόλου δεν αλλάζουν τόσο το μέγεθος του προβλήματος που παραμένει μεγάλο, όσο και την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα προς το εξωτερικό.
Ας προσπαθήσουμε τώρα να δούμε πώς μας βλέπουν, όχι οι Αμερικανοί, που έχουν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά οι Γερμανοί, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό μας έχουν δανείσει.
Την ώρα, λοιπόν, που οικονομικά ισχυρότατες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, αποφάσισαν να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, βλέπουν στις ελληνικές τηλεοράσεις πόσο έντονες διαμαρτυρίες προκαλούν ορισμένα σχέδια, προκειμένου κάποιοι πολίτες να μην συνταξιοδοτούνται στα 45 χρόνια τους, αλλά κάπως αργότερα…


Ποιος σαμποτάρει ποιον;
Ανοίγουν, επίσης, τις τηλεοράσεις τους και βλέπουν την Ελλάδα υπό κατάληψη, με μπλόκα αγροτών να διακόπτουν την κυκλοφορία στους δρόμους και να γονατίζουν την οικονομία. Και αν, στα μάτια τα δικά μας, αυτό αποτελεί μια ετήσια «παραδοσιακή» εκδήλωση, στα μάτια των ξένων φαντάζει σαν κάποιο από τα πραξικοπήματα που συμβαίνουν σε αφρικανικές χώρες…
Βλέπουν, επίσης, να κλείνουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να συνομιλεί με τα ελληνικά μπλοκ των αγροτών και τελικά τα μπλοκ να ανοίγουν…
Βλέπουν, τέλος, την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει μεν πρόθυμη να προχωρήσει σε συμμάζεμα της οικονομίας, αλλά εκατόν κάτι ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε κάτι το ουσιαστικό.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, ας μην απορούμε για το ρεκόρ που έπιασαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων και για το πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τα δανεικά που παίρνουμε.
Οι πλείστοι ισχυρίζονται ότι τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Και έχουν δίκιο. Αυτό, όμως, που δεν μας συμπληρώνουν είναι ότι πέρα από το θάνατο, υπάρχει και το σενάριο του… αργού θανάτου!
Πέρα, δηλαδή, από το σενάριο της πτώχευσης, υπάρχει και το πιθανότερο ενδεχόμενο, στην περίπτωση που δεν πάρουμε επώδυνα και σοβαρά μέτρα σύντομα: αυτό της βαθιάς ύφεσης, που θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια και που θα φέρει την οικονομία της χώρας στα χρόνια του… Νίκου Ξανθόπουλου...

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΜΚ 4,6 ΔΙΣ. ΤΟ 2009 ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ Χ.Α.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ - ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
ΑΡΘΡΟ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ «ΦΩΣ» ΣΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ EUROBANK TRADER’S EYE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ AEGEAN AIRLINES
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΑΣΤΡΟΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site