Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2010-Τεύχος 360                              

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Η ΚΡΙΣΗ “ΦΡΕΝΑΡΕ”
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ


Νέο τοπίο διαμορφώνουν η μετατόπιση του ανταγωνισμού στην παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, η εισαγωγή καινοτομιών στην αγορά, η συνεχής προσαρμογή των οικονομικών πακέτων σε νέα δεδομένα ζήτησης και η σύγκλιση όλων των υπηρεσιών επικοινωνιών σε μια γραμμή.


 


από τον Μάκη Αποστόλου


Η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση των ευρυζωνικων υπηρεσιών στην Ελλάδα εξακολουθεί να κινεί την εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα μας, καθώς οι λιγοστοί πλέον «παίκτες» του κλάδου επιδίδονται σε έναν «αδυσώπητο» πόλεμο τιμών σε πακέτα που συνδυάζουν την παροχή τηλεφωνίας και ίντερνετ (double play) προκειμένου να αποκτήσουν υψηλότερα μερίδια σε μία αγορά που τζιραρισε πέρυσι πάνω από 3,2 δισ. ευρώ.
Δειλά-δειλά και ομολογουμένως με μεγάλη καθυστέρηση ελέω κρίσης, η «μάχη» έχει αρχίσει να περνάει και στις υπηρεσίες triple play (δηλαδή παροχής και ψυχαγωγίας, όπως π.χ. δορυφορικής τηλεόρασης και προβολής ταινιών). Ωστόσο για την ώρα, οι προσφορές των εταιρειών αφορούν κυρίως πακέτα double play αλλά και στη συνδυαστική παροχή κινητής και σταθερής τηλεφωνίας από την Wind-Tellas και την Vodafone-HoL με τον όμιλο του ΟΤΕ να ετοιμάζεται να τοποθετηθεί και αυτή με τη σειρά της στον τομέα αυτό μέσω της Cosmote.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα μπορεί να εμφάνισαν κάποια επιβράδυνση, ωστόσο για μία ακόμη χρονιά αυξήθηκαν. Εκτιμάται ότι ήδη έχουν ξεπεράσει το «φράγμα» των 2.000.000 συνδέσεων, αν σκεφθούμε ότι το 2009 έκλεισε με 1.916.630 συνδέσεις (διείσδυση 17,02% στον πληθυσμό). Η κρίση βέβαια δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας καθώς το β΄ εξάμηνο του 2009 οι συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 113.845 γραμμές έναντι 246.820 στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.
Όπως επισημαίνει σε πρόσφατη μελέτη της για τον κλάδο η Hellastat, στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας καταγράφεται μείωση του όγκου εξερχόμενων κλήσεων και πτώση της αξίας της αγοράς, ενώ αναφορικά με τη διάδοση της ευρυζωνικότητας, τονίζεται ότι, τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά δυσχεραίνουν την επέκταση στην περιφέρεια (αν και ήδη η γεωγραφική κάλυψη αγγίζει το 90%).
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο, τα στοιχεία της Cocom για την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ευρώπη δείχνουν ότι η Ελλάδα παρουσίασε στο διάστημα 30/6/2008-30/6/2009 την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού ευρυζωνικών γραμμάων ανά κάτοικο μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές της σταθερής στην Ελλάδα, η Hellastat εκτιμά ότι η μετατόπιση του ανταγωνισμού στην παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, η εισαγωγή καινοτομιών στην αγορά, η συνεχής προσαρμογή των οικονομικών πακέτων σε νέα δεδομένα ζήτησης και η σύγκλιση όλων των υπηρεσιών επικοινωνιών σε μια γραμμή θα διαμορφώσουν το τοπίο στον κλάδο.
Στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος συνδέεται σε αρκετά πακέτα με αυτόν της σταθερής, θα πρέπει να υπογρμμιστεί ο κορεσμός που έχει επιφέρει η πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη. Με 20 εκατομμύρια συνδέσεις, ονομαστική διείσδυση στον πληθυσμό της τάξης του 170%, κάλυψη σχεδόν στο 100% της ελληνικής επικράτειας, θεωρείται ότι στην ουσία δεν υφίστανται πλέον νέοι πελάτες και συνεπώς περιθώρια μεγαλύτερης ανάπτυξης, ενώ οι νέες συνδέσεις εμφανίζουν συνεχή κάμψη. Ο συνεχής τιμολογιακός πόλεμος πάντως έχει οδηγήσει σε μείωση εσόδων, ενώ παράλληλα τα ARPU και τα περιθώρια κερδοφορίας υποχωρούν. Παράλληλα, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης έχει, επίσης, δυσμενείς επιπτώσεις στο μέσο κόστος διατήρησης και χρήσης του κινητού.


 


ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


ΟΤΕ
ΠΤΩΤΙΚΟ ΤΟ 2009

Ξεκινώντας από τον αδιαμφισβήτητο leader του κλάδου, τον ΟΤΕ, σημειώνεται ότι  το τέταρτο τρίμηνο του 2009, ο Οργανισμός συνέχισε να προωθεί δυναμικά, τα οικονομικά προγράμματα ομιλίας σε ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές. Ο αριθμός των νέων πελατών των προγραμμάτων Conn-x Talk παρέμεινε υψηλός και στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, καθώς περισσότεροι από το 37% των πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών Conn-x επιλέγουν προγράμματα Conn-x Talk.
Παράλληλα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΟΤΕ διέθεσε ένα προϊόν που συνδυάζει ευρυζωνικό internet και ομιλία με συνολική τιμή 43,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του παγίου της τηλεφωνικής γραμμής PSTN. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η διοίκηση του ομίλου, ενώ το συγκεκριμένο προϊόν επιτρέπει εν μέρει στον ΟΤΕ να ανταποκριθεί τιμολογιακά σε ανταγωνιστικές προτάσεις, εν τούτοις η εταιρεία παραμένει εγκλωβισμένη από ρυθμιστικούς περιορισμούς και το ανταγωνιστικό περιβάλλον κατευθύνει τους πελάτες προς την επιλογή των πιο οικονομικών προϊόντων που διαθέτει η αγορά.
Αναφορικά με την υπηρεσία Χονδρικής Μίσθωσης Γραμμών (WLR) της εταιρείας, αυτή συνέχισε να αναπτύσσεται ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο, με πελάτες που ανήλθαν σε 42.000 στο τέλος του έτους. Από την άλλη πλευρά συνεχίστηκε η απώλεια γραμμών PSTN και ISDN στα επίπεδα των προηγούμενων τριμήνων.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2009, ο ΟΤΕ επέκτεινε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης σε 60 αστικές περιοχές σε όλη τη χώρα. Το Δεκέμβριο 2009, περισσότεροι από 16.000 πελάτες είχαν επιλέξει τις υπηρεσίες IPTV του ΟΤΕ.
Σε ό,τι αφορά στην εγχώρια αγορά ADSL, το μερίδιο αγοράς του ΟΤΕ στη λιανική διαμορφώθηκε σε 50% περίπου. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του 2009, o OTE διατήρησε το μερίδιο του στις υπηρεσίες φωνής και connectivity και ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία του στην αγορά των υπηρεσιών δεδομένων (30% αύξηση σε ΙP VPN συνδέσεις) και στην παροχή υπηρεσιών systems integration. Η εταιρεία ανέλαβε το δ΄ τρίμηνο, έναν αριθμό μεγάλων έργων από επιχειρήσεις, ιδιαίτερα του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού κλάδου.
Ρίχνοντας, τέλος, μια ματιά στα έσδοα του ομίλου διαπιστώνουμε ότι κατά το δ΄ τρίμηνο του 2009, τα έσοδα από την τηλεφωνία στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 8,3%, ως αποτέλεσμα της απώλειας γραμμών PSTN και ISDN, ενώ οι μειώσεις στα τέλη διασύνδεσης της κινητής επηρέασαν τα έσοδα από κλήσεις σταθερό προς κινητό (μειώθηκαν κατά σχεδόν 25% στο τρίμηνο). Αντίθετα, τα έσοδα της διεθνούς τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από τη κίνηση διεθνούς τηλεφωνίας και από διεθνείς παρόχους.
Ακόμη, τα έσοδα από υπηρεσίες ADSL και LLU ήταν αυξημένα το δ’ τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της ευρυζωνικής αγοράς, ενώ τα τέλη διασύνδεσης καθώς και τα έσοδα από μισθωμένες γραμμές μειώθηκαν στο τρίμηνο, λόγω των  μειώσεων στα τέλη χονδρικής που επιβλήθηκαν κατά το β’ τρίμηνο του 2009. Τέλος, συνέχισαν να μειώνονται τα έσοδα του Οργανισμού από πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.


ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Αναφορικά με το 2010, ο όμιλος του ΟΤΕ αναμένει τα έσοδά του, σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησης, να συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, από τη μείωση της κατανάλωσης, τον αυξημένο ανταγωνισμό και από τους ρυθμιστικούς περιορισμούς που επηρεάζουν τη δυνατότητά του να αντεπεξέλθει στις παραμέτρους αυτές. "Η διοίκηση του ΟΤΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει την συρρίκνωση των εσόδων και να υπερασπίσει την κερδοφορία του ομίλου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA.
Η διοίκηση του ομίλου θα εστιάσει φέτος την προσπάθειά του στην αύξηση των εσόδων του στη συνδρομητική τηλεόραση (IPTV) αλλά και στην αγορά του ADSL, παρότι, όπως αναφέρθηκε, λόγω της κρίσης η αγορά αυτήν τη στιγμή εμφανίζει χαμηλή κινητικότητα. Μέρος των επενδύσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη των παραπάνω τομέων,  στους παραπάνω τομείς, ο ΟΤΕ προτίθεται να το καλύψει από την εξοικονόμηση που θα προκύψει λόγω της καταβολής μειωμένου μερίσματος για την χρήση του 2009. Παράλληλα, στα σχέδια της διοίκησης του Οργανισμού περιλαμβάνεται και η περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού στο σύνολο του ΟΤΕ. Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει σε θυγατρικές του εξωτερικού η εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης του προσωπικού ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων.
Σε ό,τι αφορά τέλος στην ανάπτυξη δικτύου οπτικής ίνας, ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Παναγής Βουρλούμης, στο περιθώριο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2009, δήλωσε ότι αρχικώς υπήρξε μεγάλη πίεση στον ΟΤΕ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, το οποίο θα έφτανε σε περισσότερα σπίτια απ’ όσα υπάρχουν στην Ελλάδα.
Ωστόσο, σημείωσε πως η πίεση αυτή προς τον Οργανισμό δεν υφίσταται πλέον και ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει μετατεθεί χρονικά προς τα πίσω. Αντί αυτού, ο Οργανισμός έχει προτείνει την ανάπτυξη δικτύου VDSL, η οποία όμως για την ώρα δεν προχωράει, καθώς είναι ορατός ο φόβος, ο ρυθμιστής να υποχρεώσει τον ΟΤΕ να προβεί στην ενοικίαση του δικτύου αυτού έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος, εξέλιξη όμως η οποία απειλεί με… απαξίωση την επένδυση μην επιτρέποντας ουσιαστικά την εμπορική εκμετάλλευση. Τη δεδομένη στιγμή πάντως, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πολλούς δήμους προκειμένου να εξασφαλίσει δικαιώματα διέλευσης του δικτύου του από αυτούς και εφόσον αυτό γίνει τότε θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του δικτύου.


CΟΝΝ-X
Μία ολοκληρωμένη λύση Internet – Ομιλίας – Τηλεόρασης προσφέρει για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο ο ΟΤΕ στους οικιακούς του πελάτες. Με 49,90 ευρώ/μήνα, οι πελάτες μπορούν να έχουν και Internet και δωρεάν ομιλία και υπηρεσίες τηλεόρασης. Αναλυτικά, η συγκεκριμένη προσφορά περιλαμβάνει:
- απεριόριστο Internet Conn-x στα 2 Mbps,
- 180 λεπτά/ μήνα αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ,
- Conn-x TV, τη συνδρομητική τηλεόραση από τον ΟΤΕ, με πρόσβαση σε 47 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια και στις υπηρεσίες Video on Demand, Film Express και Film Club και
- πάγιο απλής τηλεφωνικής σύνδεσης (PSTN),
Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν να συνθέσουν το δικό τους πακέτο για τη διασκέδαση στο σπίτι τους, επιλέγοντας την ταχύτητα Conn-x και το πακέτο Ομιλίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Έτσι, για παράδειγμα, με 7,60 ευρώ επιπλέον (57,5 ευρώ / μήνα) οι πελάτες μπορούν να έχουν υψηλότερη ταχύτητα Conn-x στα 8 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ.FORTNET - NOVA
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
Η ενοποίηση των υπηρεσιών Συνδρομητικής Τηλεόρασης καθώς και η βελτίωση των αποτελεσμάτων στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες συνεισφέρουν στη βελτίωση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών του ομίλου.
Στο εννεάμηνο του 2009, τα έσοδα της Forthnet ανέρχονταν σε 93,2 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA σε 16,8 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας περαιτέρω τους συνδρομητές της. Ακόη, το περιθώριο EBITDA στο γ’ τρίμηνο έφθανε το 18%, έναντι 13% (pro forma) στο 2008, ενώ ο όμιλος είχε θετικές λειτουργικές ταμιακές ροές ύψους 18,5 εκατ. ευρώ. Οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 25,7% στα 46,4 εκατ. ευρώ, ενώ ισχυρά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα και για τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.
Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου του 2009, η Forthnet κατείχε την πρώτη θέση στην παροχή υπηρεσιών ΑΠΤΒ, με εκτιμώμενο συνολικό μερίδιο αγοράς 30,9% ενώ εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2009, απέσπασε συνολικά το 34% των νέων συνδρομητών. Στις συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας, 
ο αριθμός συνδρομητών Broadband στο τέλος Σεπτεμβρίου 2009 ανέρχονταν στους 333.727, με
31.069 να προστίθενται στο 3ο τρίμηνο.
Η μετατόπιση του κέντρου βάρους από την μεταπώληση στην ΑΠΤΒ και η συνεχής
αύξηση της συνδρομητικής βάσης, είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση της
λειτουργικής κερδοφορίας. Η τάση αυτή ενισχύθηκε και κατά το γ’ τρίμηνο με το περιθώριο EBITDA να αυξάνεται σε 15,4% από 11,9 % στο β’ τρίμηνο του 2009.
Για το γ’ τρίμηνο του 2009 οι Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες παρουσίαζαν έσοδα 46,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 25,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Οι υπηρεσίες ΑΠΤΒ θεωρούνται ο κύριος μοχλός ανάπτυξης καθώς αποτελούν την σημαντικότερη πηγή εσόδων του ομίλου.
Οι κεφαλαιακές επενδύσεις κορυφώθηκαν στο γ’ τρίμηνο φθάνοντας τα 25,8 εκατ. ευρώ καθώς σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι επιδοτούμενες επενδύσεις των περιφερειακών δικτύων.
Τέλος, η ψηφιακή συνδρομητική βάση του ομίλου στην Ελλάδα (Nova) έφτασε τους 310.726 πελάτες, που αποτελεί ιστορικό υψηλό.


DOUBLE PLAY + NOVA
Η τελευταία προσφορά της Forthnet (για εγγραφές μέχρι 20/3) αφορούσε στην παροχή απεριόριστου broadband ADSL, απεριόριστων αστικών και υπεραστικών κλήσεων, 60 λεπτών ομιλίας προς κινητά και ψηφιακή τηλεόραση για όλη την οικογένεια στην τιμή των 39,90 ευρώ το μήνα.
Συγκεκριμένα το πακέτο Forthnet2play + nova start pack προσέφερε:
- απεριόριστο γρήγορο broadband ADSL έως 24Mbps
- 60 λεπτά /μήνα προς εθνικά κινητά 

- απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά σε όλη την Ελλάδα 

- απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά σε 43 χώρες 

- ασύρματη broadband πρόσβαση στα Forthnet HotSpot 


- 4 αθλητικά κανάλια, 4 ντοκιμαντέρ, 3 παιδικά, 2 μουσικά, 10 ειδησεογραφικά, 4 κανάλια μόδας και ψυχαγωγίας, τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης και περισσότερα από 150 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια από όλο τον κόσμο. Τέλος ο αποκωδικοποιητής δινόταν με 49 ευρώ και δώρο το δορυφορικό πιάτο.


 


WIND - TELLAS
ΣΤΑΘΕΡΗ, ΚΙΝΗΤΗ & INTERNET ΜΑΖΙ

Με μία προσφορά που λήγει στις 3 Απριλίου, η Wind προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας σε όσους συνδρομητές συνδυάσουν κνητή – σταθερή και Internet (ADSL) από το δίκτυο της με τιμές που ξεκινούν από 42,90 ευρώ το μήνα.
Επιλέγοντας την παραπάνω συνδυαστική πρόταση οι συνδρομητές καλύπτουν πλήρως τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες αφού θα επωφεληθούν και από μοναδικές προσφορές όπως:
- δωρεάν συσκευή κινητού (ανάλογα με το πάγιο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας για συγκεκριμένες συσκευές),
- δωρεάν ασύρματο τηλέφωνο (Dect) Panasonic,
- δωρεάν wi-fi router
- και επί πλέον έκπτωση από 10 έως και 20 ευρώ στο πάγιο του κινητού τους κάθε μήνα για πάντα
Πιο αναλυτικά, οι συνδρομητές WIND μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν τον παραπάνω εξοπλισμό επικοινωνίας εάν συνδυάσουν:
-Ένα από τα προγράμματα WIND XS, S, M, L, XL1000, XL, XXL, 3XL ή WIND 100, WIND 140, WIND 200, WIND 250 και
-Ένα από τα προγράμματα Tellas Double Play Unlimited, Tellas Double No Limit, Tellas Double Play Best Price.
Σημειώνεται ότι η προσφορά των 42,90 ευρώ προκύπτει από το συνδυασμό του WIND XS, του Tellas Double Play No limit μείον 10 ευρώ έκπτωση από την Υπηρεσία «Κινητό + Σταθερό+Internet».


NO LIMIT
Στις αρχές του 2010, η WIND Ελλάς, ο μοναδικός πάροχος στην Ελλάδα που προσφέρει υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και Internet παρουσίασε την υπηρεσία Tellas Telephony No limit δίνοντας για πρώτη φορά απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις στην τιμή των 22,90 ευρώ το μήνα.
Το Tellas Telephony No limit συνδυάζει την ελευθερία απεριόριστης χρήσης του σταθερού τηλεφώνου προς όλους τους σταθερούς προορισμούς εντός Ελλάδας με τον έλεγχο του κόστους της επικοινωνίας ενός νοικοκυριού.
Επί πλέον, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης υπηρεσίας με κινητό WIND προσφέρει 5 ευρώ έκπτωση για πάντα στο λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας και 10 ευρώ αν πρόκειται για οικογενειακό πρόγραμμα. Όλα αυτά με ένα μόνο λογαριασμό για την κινητή και σταθερή τηλεφωνία.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Tellas Telephony No limit παρέχει ακόμα εντελώς δωρεάν μία σειρά ψηφιακών δυνατοτήτων όπως: αναγνώριση κλήσης, απόκρυψη, φραγή, προώθηση, αναμονή-κράτηση. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα προαιρετικά να ενεργοποιήσουν και την υπηρεσία Ιnternet ADSL χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (Προαιρετική υπηρεσία με χρονοχρέωση). Παράλληλα, η ανάπτυξη του δικτύου σταθερών επικοινωνιών της WIND εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς καλύπτοντας σήμερα την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και περισσότερες από 75 μεγάλες πόλεις σε 48 νομούς της χώρας παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.VODAFONE - HOL
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ
Συνδυάζοντας κινητή τηλεφωνία από τη Vodafone με σταθερή και Internet από την hellas online, οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν έως και 20 ευρώ έκπτωση κάθε μήνα, για πάντα. Υπάρχει ένας συνδυασμός προγραμμάτων Vodafone και hellas online που καλύπτουν τις ανάκες του κάθε καταναλωτή: Κινητό Vodafone + Σταθερό hellas online (HOL Telephony) ή Κινητό Vodafone + Σταθερό + Internet hellas online (HOL Double Play).


ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ
Η Hellas OnLine, ένας από τους ισχυρότερους παρόχους ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες τα νέα πακέτα επικοινωνίας hol telephony GR και hol double-play GR, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε συνδρομητή. Έτσι, τα νέα πακέτα απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να κάνουν απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά, σε όλη την Ελλάδα και για όλο το 24ωρο, με ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις.
Συγκεκριμένα, τα νέα πακέτα hol double-play GR και hol telephony GR προσφέρουν 
απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές:
- hol telephony GR, στα 22,90 ευρώ / μήνα,
- hol double-play GR, στα 32,90 ευρώ / μήνα
Το hol double play GR συνδυάζει απεριόριστο και γρήγορο adsl internet έως 24Mbps, ενώ συνοδεύεται και με δωρεάν ασύρματο (wifi) εξοπλισμό.
Τέλος, οι συνδρομητές που θα εγγραφούν στη συνδυαστική προσφορά hol – Vodafone, μπορούν να επωφεληθούν με έκπτωση 5 ευρώ στο λογαριασμό τους hellas online και έως και 15 ευρώ στο λογαριασμό του κινητού τους Vodafone κάθε μήνα, για πάντα.


 


ON TELECOMS
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ DOUBLE PLAY

Η τελευταία προσφορά της On στις αρχές Φεβρουαρίου αφορούσε στην επιλογή μέσα από μία μεγάλη γκάμα συνδυασμών απεριόριστης τηλεφωνίας και double play, η οποία μπορούσε να χαρίσει στους συνδρομητές μηνιαίο πάγιο 19,90 ευρώ για 3 μήνες, χωρίς πάγιο ΟΤΕ, δωρεάν τέλος ενεργοποίησης, αξίας 34,90 ευρώ για υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές και δωρεάν ασύρματο εξοπλισμό (Wi-Fi ADSL modem/router), στους πελάτες που θα επέλεγαν οποιονδήποτε από τους Double Play συνδυασμούς.
Στην προσφορά συμπεριλαμβάνονταν και οι συνδυασμοί που προσφέρουν δωρεάν απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα σταθερά στην Ελλάδα και προς 43 διεθνείς προορισμούς, 60 δωρεάν λεπτά ομιλίας προς εθνικά κινητά και πραγματικά γρήγορο και απεριόριστο ADSL Internet έως 24Mbps.
Υπενθυμίζεται ότι η Οn Telecoms, προσφέρει δωρεάν στους συνδρομητές της, τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές ευκολίες, όπως η αναγνώριση, η προώθηση, η αναμονή και η απόκρυψη κλήσεων.


DEAL ME ΤΗΝ VIVODI
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms. Βασικός άξονας της συμφωνίας είναι η στρατηγική δημιουργία ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της Οn και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.
Με την ενοποίηση αυτή, η Vivodi πρόσθεσε στη συνδρομητική βάση της ΟΝ περίπου 35.000 πελάτες LLU και 65.000 προεπιλογής φορέα, από τους οποίους σημαντικός αριθμός είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες που επί σειρά ετών εμπιστεύονται την Vivodi τόσο στις υπηρεσίες φωνής όσο και του "γρήγορου Internet". Σημειώνεται παράλληλα ότι, η Vivodi ήταν από τις πρώτες εταιρείες μαζί με την On που προσέφεραν στην Ελλάδα καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η καλωδιακή τηλεόραση.


 


ALGONET - NET ONE
ONE BILL

Η Algonet παρουσίασε πρόσφατα τη νέα προσφορά ONE BILL για το σπίτι, που προσφέρει απεριόριστες εθνικές κλήσεις, μια ώρα κλήσεις προς κινητά και -επιπλέον- περιλαμβάνει και το πάγιο της γραμμής ΟΤΕ. Η υπηρεσία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να επικοινωνούν απεριόριστα, αλλά με ένα συγκεκριμένο μηνιαίο πάγιο που θα περιλαμβάνει και το πάγιο της γραμμής ΟΤΕ.
Με 28,50 ευρώ για την PSTN ή 30 ευρώ για τη διπλή ISDN OTE (τελική τιμή που περιλαμβάνει και το ΦΠΑ) το ONE BILL προσφέρει:
- δωρεάν απεριόριστες εθνικές κλήσεις κάθε μέρα και ώρα
- μία ώρα δωρεάν κλήσεων προς κινητά Ελλάδος
- ένα λογαριασμό, τόσο για τη γραμμή ΟΤΕ όσο και για τις κλήσεις Algonet
- δώρο το κόστος ενεργοποίησης της υπηρεσίας των 39 ευρω, για παραμονή στο πρόγραμμα έως 12 μήνες
- δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε 30 χώρες του εξωτερικού με 3 ευρώ επşı πλέον.
Τέλος για ια όσους καταναλωτές επιθυμούν ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο DSL Internet, η υπηρεσία ONEBILL μπορεί να συνδυαστεί και με Internet στην υπάρχουσα γραμμή ΟΤΕ.
Συγκεκριμένα, το ONEBILL DSL παρέχει όλες τις παραπάνω υπηρεσίες καθώς και DSL:
- 2Mbps/256kbps DSL Internet με 44,60 ευρώ το μήνα
- 8Mbp/384kbps DSL Internet με 49,90 ευρώ το μήνα
- 24Mbps/1Mbps DSL Internet με 55,40 ευρώ το μήνα.


 


CYTA
ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η Cyta Ελλάδας υλοποιεί δυναμική στρατηγική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά με στόχο να φθάσει τους 100.000 συνδρομητές κατά τη φετινή χρονιά. Για τη διετία 2010-2011 προγραμματίζει επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ οπότε και εκτιμά ότι θα αρχίσει να καταγράφει θετικό EBITDA.
H θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, συμπλήρωσε ένα χρόνο παρουσίας στην χώρα και σύμφωνα με την Διοίκηση στόχοι για τη φετινή χρονιά είναι η πλήρης κάλυψη της Θεσσαλονίκης και η ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Αττική. Μάλιστα, η εταιρεία επιδιώκει την δραστηριοποίησή της και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας όπου αναζητά εμπορικές συμφωνίες.
Σημειώνεται ότι, σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία στην Κρήτη, στα Γρεβενά, στην Πέλλα, στην Κοζάνη, στην Καστοριά, και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, ενώ στα τέλη του 2009 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Μιχάλη Αχιλλέως, η εταιρεία αριθμεί περισσότερους από 45.000 συνδρομητές.
Σε ό,τι αφορά το δίκτυο, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος έχει αναπτύξει ήδη 1.636 χλμ. οπτικής ίνας ενώ περισσότερα από 430 χλμ. είναι το υπό κατασκευή δίκτυο.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ
ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΑΚΙΝΗΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΒΑΡΙΔΙ" ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ MOTOR OIL
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΕΤΕΠ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site