Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2010-Τεύχος 360                              

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


 
Atlantic
Έφτασε τα 147 καταστήματα

Η Atlantic συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία και την υλοποίηση του επιχειρησιακού της σχεδιασμού εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στην Πάρο. Με το νέο κατάστημα διευρύνεται το δίκτυο της εταιρείας και ισχυροποιείται η παρουσία της στις νησιωτικές περιοχές εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στις περιοχές αυτές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το κατάστημα της Πάρου το οποίο θα εξυπηρετεί πελάτες λιανικής βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Νάουσας στη θέση Ξηροπόταμος ενώ η έκτασή του ανέρχεται σε 200 τ.μ. σύμφωνα και με την προβλεπόμενη νομοθεσία. Παράλληλα το κατάστημα διαθέτει και αποθηκευτικούς χώρους 220 τ.μ. καθώς και άνετο παρκινγκ 100 θέσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Απασχολεί 25 εργαζόμενους οι οποίοι θα βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία των πελατών να τους προσφέρουν «τα καλύτερα από την καρδιά τους»! Στο κατάστημα θα διατίθενται όλοι οι επώνυμοι κωδικοί ισχυρής ζήτησης καθώς και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ο άρτιος εξοπλισμός του και οι σύγχρονες υποδομές του εγγυώνται τις βέλτιστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τη διατήρηση των προϊόντων.
Με το νέο κατάστημα στην Πάρο η atlantic επεκτείνει το δίκτυό της το οποίο πλέον αριθμεί 147 super market atlantic, 20 ΑΤΛΑΝΤΙΚ Cash & Carry για την εξυπηρέτηση του δικτύου χονδρικής και 688 καταστήματα franchise ΑΡΙΣΤΑ μέσω των οποίων καλύπτει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας.
Παράλληλα με την σταδιακή αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων καταστημάτων στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας των super market atlantic, σημειώνεται ότι προετοιμάζεται και σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του ακόμα ένα κατάστημα atlantic στο Δήλεσι.


Intralot
Νέο συμβόλαιο στη Βραζιλία

Η θυγατρική του Ομίλου Intralot, Intralot do Brasil, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, ανέλαβε τη διαχείριση της λοταρίας της Πολιτείας Minas Gerais, στη Βραζιλία. Το συμβόλαιο θα έχει αρχική ισχύ έξι ετών με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης για επιπλέον έξι χρόνια.
Το πρώτο προϊόν που θα εισάγει στην αγορά της Πολιτείας η Intralot θα είναι ένα παιχνίδι τύπου ΚΙΝΟ, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλα αριθμολαχεία σε ένα δίκτυο 2.500 σημείων πώλησης συνδεδεμένων online με το κεντρικό σύστημα της εταιρείας, το οποίο θα αναπτυχθεί μέσα σε μία περίοδο δύο (2) ετών από την έναρξη του έργου. O αριθμός των παιχνιδιών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Η Intralot θα αναλάβει την πλήρη διαχείριση του έργου, περιλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών, και θα αξιοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή που διαθέτει στη χώρα.  Η Πολιτεία Minas Gerais είναι μία από τις 26 της Βραζιλίας, η δεύτερη πιο πολυπληθής, με 20 εκατομμύρια κατοίκους, η δεύτερη πιο πλούσια και η τέταρτη πιο μεγάλη σε έκταση στη χώρα. Το ποσοστό συμμετοχής της Πολιτείας στη βραζιλιάνικη οικονομία αντιστοιχεί σε περίπου 9%, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημά της φτάνει περίπου τα $4.500.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, σχολίασε: “Η νέα μας συμφωνία στην Πολιτεία Minas Gerais ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την ήδη ισχυρή μας θέση στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Βραζιλίας. Μαζί με τη Λοταρία της Minas Gerais θα εργαστούμε σκληρά, για να προσφέρουμε συναρπαστικά παιχνίδια, τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παικτών, θα αυξήσουν τις πωλήσεις της Λοταρίας και επομένως τα ποσά που θα διανέμονται στους παίκτες ως κέρδη.”


ΣΜΕΧΑ
Κατά του short selling

Ο ΣΜΕΧΑ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αναστάση Γαβριηλίδη, ζητά την προσωρινή απαγόρευση του short selling, ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο της υποτιμητικής κερδοσκοπίας  που βιώνουμε σήμερα.
 Στην επιστολή του ο ΣΜΕΧΑ αναφέρει:
«Η συσχέτιση του ανοίγματος των spreads στην αγορά ομολόγων και της πτώσης των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο είναι απόλυτη.  Έτσι όποιο hedge fund θέλει να κερδίσει ασκώντας υποτιμητική κερδοσκοπία πρώτον πουλάει short στην αγορά ομολόγων, διευρύνοντας το spread και ταυτόχρονα short στην αγορά μετοχών, η οποία επηρεάζεται αρνητικά όπως παρατηρούμε σε καθημερινή βάση.
Είναι σαφές ότι έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά ακραίες συνθήκες, χειρότερες μάλιστα από αυτές που είχαν διαμορφωθεί όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε απαγόρευση του short selling στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Αρκετές εισηγμένες επιχειρήσεις δουλεύουν σκληρά και πράγματι θα επηρεαστούν από την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται οι χαμηλές αποτιμήσεις τους. Γιατί αυτές οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να παράγουν προστιθέμενη αξία. Πρέπει συνεπώς να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των αποτιμήσεων γιατί θα υπάρξει συγκριτικό μειονέκτημα για αυτές τις εταιρείες στον ανταγωνισμό.»


ΕΛΠΕ
Στα ίδια επίπεδα το μέρισμα

Το 2009, τα ενοποιημένα συγκρίσιμα κέρδη προ χρηματοοικονομικών εξόδων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 362 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το ιδιαίτερα δυσμενές διεθνές περιβάλλον διύλισης και οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αντισταθμίστηκαν μερικώς από τα προγράμματα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, που απέφεραν οφέλη άνω των 50 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, τα κέρδη EBITDA και τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 390 εκατ. ευρώ και 175 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, επηρεαζόμενα θετικά από τις επιπτώσεις των τιμών αργού και προϊόντων στην αποτίμηση των αποθεμάτων.
Με βάση τα αποτελέσματα και λαμβάνοντας υπόψη συνολικά τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση ένα τελικό μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Συμπεριλαμβανομένου του προμερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή, το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2009 ανέρχεται σε 0,45 ευρώ ανά μετοχή, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.


Εμπορική Τράπεζα
Βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων

Το Σύνολο Καθαρών Εσόδων της Εμπορικής Τράπεζας για το 2009 αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 751 εκατ. ευρώ. Τα Μεικτά Λειτουργικά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,4% στα 104,2 εκατ. ευρώ. Οι Καθαρές Ζημιές του Ομίλου ανήλθαν στα €582,6 εκατομμύρια, γεγονός που οφείλεται αφενός στο συνεχώς  επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον και αφετέρου στην ευθυγράμμιση της πολιτικής διαχείρισης  κινδύνων της Εμπορικής Τράπεζας με τα πρότυπα της Crédit Agricole, κύριου μετόχου της.      
Οι Βασικές Καταθέσεις παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενδεικτικό της τάσης για βελτίωση των καταθετικών επιλογών της Τράπεζας, με τη  μετατόπιση του καταθετικού ενδιαφέροντος από τις προθεσμιακές στις βασικές καταθέσεις. Συνολικά, οι καταθέσεις μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 16%, στα 14,9  δισ. ευρώ.


Entersoft
Μεγάλο έργο για τα ΕΛΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο της αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με το Entersoft Business Suite από την Entersoft.  Στόχος της εταιρείας ήταν η αναβάθμιση του πληροφοριακού της συστήματος με την επιλογή ενός σύγχρονου και με εκτεταμένες δυνατότητες συνδυαστικού ΜΙS Reporting ERP συστήματος καθώς και η ενοποίηση και αυτοματοποιημένη διαχείριση των λειτουργιών και των διαδικασιών της. Η Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.,  είναι η συνέχεια της υπηρεσίας Πόρτα-Πόρτα, που λειτουργεί στη χώρα εδώ και 20 χρόνια. Η εταιρεία αποτελεί έναν ολοκληρωμένο και αξιόπιστο συνεργάτη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας, παρέχοντας λύσεις κούριερ ενώ παράλληλα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και για το ευρύ κοινό.  Διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο εξυπηρέτησης στο χώρο με 750 ταχυδρομικά καταστήματα και 20 υποκαταστήματα.  Η σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας σε συνδυασμό με τη στρατηγική που ακολουθεί για την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, την καθιερώνουν στην αγορά ως ένα ποιοτικό και αξιόπιστο συνεργάτη παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.


Jumbo
Αύξηση κερδών προ φόρων

Mε βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, ο Όμιλος Jumbo, κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2009-  Ιούνιος 2010 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 5,82% παρά τη φθίνουσα πορεία του συνόλου της ελληνικής αγοράς λιανικού εμπορίου.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 292,08 εκατ ευρώ από 276,εκατ. που
ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 5,82%.
Οι πωλήσεις στην Ελλάδα παρέμειναν ικανοποιητικές παρά το γεγονός ότι δε υπήρχε
προσθήκη καινούργιου καταστήματος στο δίκτυό της ενώ η Κύπρος διατήρησε το διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Στη Βουλγαρία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στο Plovdiv που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο, συνέβαλε στην διψήφια αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2009-Ιούνιος 2010).
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης σε 151,47 εκατ. ευρώ από 142,66 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και το περιθώριο μικτού κέρδους του Ομίλου ανήλθε σε 51,86% έναντι 51,69% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 84,42 εκατ. ευρώ σε σχέση με 78,74 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 7,20%. Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε καθώς υπήρξε συγκράτηση των εξόδων.
Τα κέρδη πρό φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 76,76 εκατ από 70,21 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,33%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 49,38 εκατ. ευρώ έναντι αυτών της αντίστοιχης περσινής περιόδου που ήταν 55,40 εκατ., δηλαδή μειωμένα κατά 10,87%. Η αρνητική μεταβολή των καθαρών κερδών του Ομίλου οφείλεται στον υπολογισμό έκτακτης εισφοράς φόρου εισοδήματος με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα έκτακτης εισφοράς (άρθρο 2 του ν 3808 /2009) που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ (9,824 εκατ. ευρώ).

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ
ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΑΚΙΝΗΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΒΑΡΙΔΙ" ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ MOTOR OIL
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΕΤΕΠ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site