Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2010-Τεύχος 360                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΙΝΤΕΡΚΕΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Χημική Βιομηχανία πραγματοποίησε πρόσφατα την ημερίδα με αντικείμενο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των μαθητών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στον όρμο Βαθέως Αυλίδος. Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο κ Σπύρος Πορίκης, Χημικός Μηχανικός και Γενικός Διευθυντής της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ενώ ο κ. Ιωσήφ Κιοσελόγλου, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Τεχνικός  Διευθυντής και Υπεύθυνος Ασφάλειας της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.,  παρουσίασε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της  ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και τα προηγμένα συστήματα Πυρόσβεσης που χρησιμοποιεί η εταιρεία. O κ. Κιοσελόγλου τόνισε στην ομιλία του τη σπουδαιότητα του ελέγχου στατικού ηλεκτρισμού σε περιβάλλον  με επικίνδυνες ατμόσφαιρες και ανέπτυξε το Boiling Liquid Expanding Vapor Expanding (BLEVE). Στην συνέχεια, η κα Μίνα  Χριστοδούλου, Χημικός Μηχανικός, Υπεύθυνη Συστημάτων ISO και Περιβάλλοντος της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. μίλησε για την ασφαλή διαχείριση των χημικών ουσιών. Στο τέλος της ημερίδας, υπήρξε ανοικτός διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των πυροσβεστών μαθητών και πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,  Αρχιπύραρχος κ. Παναγιώτης Λιόντος , ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Χαλκίδος, Υποπυραγός κ. Αθανάσιος Λέκκας και η καθηγήτρια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Χημικός Μηχανικός, κα Σίσσυ Λαζαρίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος κ. Παναγιώτης Λιόντος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για την συνεχή συμβολή της στην επιμόρφωση και αναβάθμιση των αυριανών στελεχών  του πυροσβεστικού σώματος. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Ιωσήφ Κιοσελόγλου
Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών προϊόντων και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων καθώς και χώρο ελλιμενισμού φορτηγών πλοίων στην περιοχή του Βαθέως Αυλίδας. Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της πυρασφάλειας διασφαλίζοντας την ασφάλεια και τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους της.


CISCO
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ DIGEA
Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την Digea, τον πάροχο ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής στην Ελλάδα, για την υλοποίηση έργου πολυπλεξίας και κωδικοποίησης για την Ψηφιακή Τηλεόραση στην Ελλάδα.
Το έργο, που στην πρώτη του φάση περιλαμβάνει 23 κύρια σημεία μετάδοσης και πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 80%, έχει δομηθεί σε δίκτυο επόμενης γενιάς (IP NGN) της Cisco. Το έργο αποτελείται από το κεντρικό headend πολυπλεξίας σήματος, καθώς και από σημεία διανομής video. Η διαχείριση της λύσης βασίζεται στην ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου ROSA Μέρος της λύσης αποτελεί η παροχή υπηρεσίας EPG (Electronic Program Guide – Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος) για τη διαχείριση των πληροφοριών από το δίκτυο της Digea. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Professional Services της Cisco.
«Φιλοδοξούμε η Digea να παρέχει πραγματικά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες τηλεθεατές, για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των συνεργατών μας. Η πολυπλεξία αποτελεί την καρδιά της τηλεοπτικής εμπειρίας του τηλεθεατή και η προηγμένη τεχνολογία της Cisco είναι μία εγγύηση για την Digea», επεσήμανε ο Γιώργος Μαθιός, CEO της Digea.
«H Cisco και η Digea μοιράζονται το ίδιο όραμα: Να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι διασκεδάζουν και μαθαίνουν, παρέχοντας νέες, εμπλουτισμένες εμπειρίες. Λανσάροντας τις ψηφιακές υπηρεσίες μετάδοσης, η Digea απέδειξε ότι είναι πρωτοπόρος στην αγορά. Ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε με την Digea στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την Ελλάδα, και να συμβάλουμε στην επιτυχία τους», δήλωσε ο George Stromeyer, Vice President, SPVTG, Cisco.
«Στις σύγχρονες κοινωνίες, η τηλεόραση δεν είναι μόνο μέσο, αλλά αγαθό», δήλωσε σχετικά ο Αναστάσιος Λυλάκος, SP Regional Sales Manager, Cisco, σχολιάζοντας: «Χάρη στην Digea, η Τηλεόραση του Μέλλοντος είναι πραγματικότητα και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε κάτοικο της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Cisco συνέβαλε σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια».
Η ψηφιακή μετάβαση έχει ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν η Αθήνα, η Λάρισα και η Πάτρα.


VERBUND
ΕΠΙΣΗΜΗ «ΠΡΩΤΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Verbund, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας στην Ευρώπη, συστήθηκε  και επίσημα στο ελληνικό  κοινό. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Verbund, που εισήλθε πρόσφατα σε μια νέα δυναμική φάση δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά ενέργειας, με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών όχι μόνο σε επιχειρήσεις αλλά και σε ιδιώτες, παρουσίασε τη νέα εταιρική της ταυτότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό της χώρας μας. Στη σύντομη παρουσίαση που «άνοιξε» την εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει η Verbund, οι οποίες συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο το σεβασμό στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση κόστους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι νέες συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά την απελευθέρωσή της ελληνικής αγοράς ενέργειας, καθώς και τα πλεονεκτήματα από τις ανανεώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας που χρησιμοποιεί η εταιρεία.


INTERWORKS
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ MICROSOFT

Ο όρος  Cloud Computing αναφέρεται στην χρήση διαδικτύου καθώς και την σχετική υποδομή που απαιτείται για την χρήση διαφόρων εφαρμογών μέσω του Internet καθώς και της απομακρυσμένης παραμετροποίησης και εμπλουτισμού των εφαρμογών αυτών.
Η Interworks διαθέτει το Cloud Fabric (Infrastructure as a service) που είναι η υποδομή που απαιτείται για την χρήση Cloud Servers και την διαχείριση των απαραίτητων APIs. Επιπροσθέτως, διαθέτει Cloud Services (Platform as a Service) με τα οποία οι εταιρίες που αναπτύσσουν λογισμικό έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα των εφαρμογών της Microsoft (Exchange, SharePoint, OCS, IIS κ.ά.) ώστε να εμπλουτίσουν την εφαρμογή τους με τα παραπάνω APIs γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και λαμβάνοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία.
Τέλος, η Interworks μαζί με τους ISVs που συνεργάζεται διαθέτει Cloud Apps (Software as a Service), οι οποίες είναι εφαρμογές που παρέχονται μέσω του Internet όπως CRM, ERP και Εμπορική Διαχείριση, Φορητή Παραγγελιοληψία, Unified Messaging, CMS κ.ά.,  με την μορφή υπηρεσίας ανάλογα με την ζήτηση του πελάτη, με μικρή αρχική επένδυση, χωρίς κόστος αγοράς και συντήρησης λογισμικού, με ευέλικτο μοντέλο πληρωμής pay as you go και πρόσβαση από παντού και οποιαδήποτε συσκευή. 


REVOIL
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με αφορμή το νέο λογότυπο και τη νέα εμφάνιση του δικτύου των πρατηρίων REVOIL  γεννήθηκε και η ανάγκη για ανανέωση της ιστοσελίδας.
Επιδίωξη της REVOIL ήταν να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα η οποία θα είναι φιλική , πρωτοποριακή, καινοτόμα και που θα αντικατοπτρίζει το σύνολό της.
Για αυτό και η νέα ιστοσελίδα είναι φιλική προς τον επισκέπτη με εύκολη εύρεση κάθε πληροφορίας και μοντέρνο σχεδιασμό στα πρότυπα του WEB 2.0.
Είναι  πρωτοποριακή προσφέροντας για πρώτη φορά όλο το δίκτυο πρατηρίων της REVOIL  μέσα από Google Maps για πιο άμεση εξυπηρέτηση και έχει αναπτυχθεί σε σύστημα διαχείρισης περιεχομένου , το οποίο αποτελεί την υποδομή για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Παράλληλα  καινοτομεί, αποκτώντας παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube με αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά στο καταναλωτή για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση.


RSM INTERNATIONAL
ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα χρονιά για την εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων DRM Στυλιανού, που πλέον εισέρχεται σε νέα εποχή δραστηριοτήτων, διευρύνοντας την πολυετή συνεργασία της με την RSΜ International.
Πρόσφατα, η DRM Στυλιανού αναβαθμίστηκε σε πλήρες μέλος (Full Member) της RSM International, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη μετονομασία της σε RSM Στυλιανού Α.Ε. κι αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Η RSM International είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, σε όλο τον κόσμο. Με 93 εταιρείες – μέλη σε 76 χώρες, 736 γραφεία, 3.150 συνεταίρους και 32.492 υπαλλήλους διεθνώς, το δίκτυο σημειώνει συνεχή ανάπτυξη των εσόδων του, που το 2009 διαμορφώθηκαν σε 3,87 δις δολάρια, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 8%. Ως αποτέλεσμα, η RSM θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στους τομείς των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με βάση τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας έρευνας, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο International Accounting Bulletin, η RSM International έχει ισχυροποιήσει περαιτέρω την παρουσία της στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον κατέχει την 6η θέση μεταξύ όλων των δικτύων Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η RSM Στυλιανού Α.Ε. (πρώην DRM Στυλιανού) συμπεριλαμβάνεται στους παλαιότερους συνεργάτες του δικτύου, με μία παράλληλη πορεία δύο δεκαετιών, από το 1991, ως associate member. Σήμερα, ως πλήρες μέλος πλέον, η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει περαιτέρω την τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος της RSM International, ενισχύοντας το portfolio και την ποιότητα των υπηρεσιών της, το επίπεδο της εξυπηρέτησης και, κατά συνέπεια, τα οφέλη των δεκάδων επιχειρήσεων, κάθε μορφής και μεγέθους, που συνιστούν το πελατολόγιό της.


ΣΟΛ CROWE HORWATH
ΣΤΟ 6ο ΕΤΗΣΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ο κ. Ηλίας Ζημιανίτης, Φορολογικός Σύμβουλος της ΣΟΛ Crowe-Horwath, μίλησε στο 6ο Ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Φορολογική Επιτροπή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Στοχευόμενη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος αναγκαίο μέτρο για την  υπέρβαση της οικονομικής κρίσης – Τελευταία ευκαιρία για μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση», την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Ο κ. Ηλίας Ζημιανίτης μίλησε για τις «Υπερεξουσίες της Διοίκησης». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Διοίκηση έχει παρατηρηθεί αντί να προσαρμόζει την οργάνωση και την δράση της στο νόμο, να επιχειρεί συχνά να προσαρμόζει τον νόμο στα μέτρα της, το οποίο συμβαίνει είτε για λόγους καθαρά ταμειακούς/εισπρακτικούς, είτε για να καλύπτει την δική της αβελτηρία. Στο πνεύμα αυτό προκρίνει ευκαιριακές λύσεις εις βάρος των φορολογουμένων, και θεσπίζει υπέρ εαυτής προνόμια, που δε συνάδουν με τις αρχές του κράτους δικαίου.  Το συνέδριο παρακολούθησαν επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι, νομικοί, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών εταίρων, ειδικευμένοι επιστήμονες, αλλά και καθ’ ύλη αρμόδια διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ
ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΑΚΙΝΗΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΒΑΡΙΔΙ" ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ MOTOR OIL
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΕΤΕΠ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site