Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2010-Τεύχος 360                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣBritish Airways
Ανανεωμένη First Class

Η British Airways επένδυσε 100 εκατ. λίρες για την ανανέωση της First Class, η οποία άντλησε την έμπνευσή της από την πλούσια ιστορία της, ώστε να δημιουργήσει μια αποκλειστική εμπειρία με βάση το κλασσικό ντιζάιν και την ήρεμη πολυτέλεια  Το σήμα κατατεθέν της αεροπορικής εταιρείας με το μότο “Πετούμε για να εξυπηρετούμε” είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της νέας First Class, ενώ η σαγηνευτική ατμόσφαιρα των πολυτελών ταξιδιών της δεκαετίας του ’20 έχει αιχμαλωτιστεί σε ιδιαίτερα στοιχεία της καμπίνας. Η έμπνευση για τον σχεδιασμό της νέας καμπίνας προήλθε από κορυφαίες μάρκες όπως η Jaguar και, πλέον, στην καρδιά των μπλε και κρεμ αποχρώσεων που κυριαρχούν στην First Class βρίσκεται το βελτιωμένο, πλατύτερο κρεβάτι, με ένα νέο “έξυπνο” στρώμα και τα πιο φινετσάτα λευκά ήδη από Αιγυπτιακό βαμβάκι. Κάθε σουίτα διαθέτει ατομική ντουλάπα, ένα δερματόδετο τραπεζάκι που μετατρέπεται σε τραπέζι δείπνου, μια νέα οθόνη 15 ιντσών και μια επιπλέον θέση ώστε οι επιβάτες να είναι σε θέση να δειπνούν με παρέα. Ο φωτισμός και οι ηλεκτρονικές περσίδες μπορούν να τροποποιηθούν για να αντικατοπτρίζουν την διάθεση του επιβάτη, κάθε ώρα της ημέρας. Για τις τελευταίες προσφορές και κρατήσεις θέσεων, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το ταξίδι σας με την British Airways, επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της εταιρείας
www.ba.com, το Κέντρο Κρατήσεων στο 801 11 56000 ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.


Interamerican
Αύξηση παραγωγής

Ακολουθώντας μια σταθερά αυξητική πορεία στην παραγωγή της, που από το 2005 έως το 2009 σημείωσε αύξηση κατά 31,4%, η Interamerican έκλεισε την περυσινή χρονιά με συνολικά μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 529,45 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 8,6% έναντι του 2008. Παράλληλα η Εταιρεία διατήρησε την κερδοφόρα πορεία της τελευταίας πενταετίας σε επαναλαμβανόμενα κέρδη.
Η Interamerican οφείλει την, αντίθετα προς την αρνητική οικονομική συγκυρία,  θετική πορεία της στην ουσιαστική εφαρμογή της στρατηγικής της πολυκαναλικής διανομής με το πρακτορειακό δίκτυο, τις τράπεζες και τις απ’ ευθείας πωλήσεις να συμπληρώνουν τον “κορμό” της διανομής, το δίκτυο agency.
Ειδικότερα, στον κλάδο Ζωής (ζωή και υγεία) που καταλαμβάνει το 54,1% της πίτας των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της, η Εταιρεία έφθασε τα 286,17 εκατ. ευρώ κινούμενη στα επίπεδα περίπου του 2008, ενώ στις Γενικές Ασφάλειες τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ήταν 207,17 εκατ. αυξημένα κατά 23,8% σε σχέση με το 2008. Την εικόνα των αποτελεσμάτων της Interamerican συμπληρώνουν οι δραστηριότητες στην Οδική και Άμεση Ιατρική Βοήθεια, που έδωσαν μαζί 36,11 εκατ. μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, με αύξηση 16,3% έναντι του 2008.


Positive Energy
Νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί

Η Positive Energy, πρωτοπόρος εταιρεία στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, παρέδωσε πρόσφατα δύο επιπλέον εγκαταστάσεις στα Χανιά της Κρήτης, συνολικής ισχύος 160 kWp, οι οποίες συνδέθηκαν με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας. Για τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται στη θέση Νίππος Αποκορώνου (80kWp), χρησιμοποιήθηκε σύστημα διαξονικής ιχνηλάτησης του ήλιου (trackers) και για την εγκατάσταση που βρίσκεται στη θέση Κουτρουλολέ (80kWp), έγινε χρήση σταθερού συστήματος στήριξης. Οι σταθμοί αναμένεται να παράγουν συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 250.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση τουλάχιστον 255 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως.
Ο κ. Κυριάκος Αγιαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy, δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για δύο επιπλέον σημαντικά έργα που υλοποιήσαμε με κύριο γνώμονα την υψηλή ποιότητα κατασκευής ώστε να αποφέρουν τα μέγιστα οφέλη στους επενδυτές-συνεργάτες μας και τα αδιαμφισβήτητα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη για την κοινωνία. Στόχος μας στην Positive Energy είναι τα έργα μας να μιλούν για εμάς και εργαζόμαστε με απόλυτη συνέπεια προς την κατεύθυνση αυτή”.


Alico
Υψηλές αποδόσεις το Π.Υ.Μ.Α

Για άλλη μια χρονιά η Alico επέτυχε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις για λογαριασμό των ασφαλισμένων της που είναι κάτοχοι προγραμμάτων με συμμετοχή στο Προϊόν Υπεραπόδοσης Μαθηματικών Αποθεμάτων (Π.Υ.Μ.Α.).
Πιο αναλυτικά, κατά το 2009, η Εταιρία, επενδύοντας τα Μαθηματικά Αποθέματα των συμβολαίων με συμμετοχή στο Προϊόν Υπεραπόδοσης Μαθηματικών Αποθεμάτων, επέτυχε απόδοση 4,61% για τα ατομικά συμβόλαια Ζωής, 5% για τα παλαιά ατομικά Συνταξιοδοτικά συμβόλαια, ενώ η απόδοση των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών συμβολαίων ανέρχεται σε 4,75%. Σε δήλωσή του ο κ. Δ. Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer της Alico, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής :
“Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η Εταιρία για άλλη μια χρονιά και μέσα σε ένα δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με πολλές ασάφειες, όπου τα περισσότερα επενδυτικά εργαλεία (ομόλογα, μετοχές, προθεσμιακές καταθέσεις) κινούνται πτωτικά, επέτυχε υψηλές αποδόσεις για λογαριασμό των ασφαλισμένων της.
Οι αποδόσεις αυτές είναι από τις υψηλότερες στην ασφαλιστική αγορά, ανάμεσα στα αντίστοιχα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, επιβεβαιώνοντας έτσι την παράδοση που έχει δημιουργήσει και σε αυτόν τον τομέα η Alico.
Τα χρόνια που έρχονται αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και την ίδια συνετή στρατηγική που ακολουθήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κινδύνου, θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των πελατών μας”.


Barilla
Χορηγός ημερίδας διατροφής

Η Barilla με τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως ήταν επίσημος χορηγός για δεύτερη χρονιά στην 3η Ημερίδα Διατροφής η οποία διοργανώθηκε από την καταξιωμένη Επιστημονική Ομάδα «Διατροφή» παρουσία πολλών διαιτολόγων στο ξενοδοχείο Stanley.
Στην 3η Ημερίδα Διατροφής αναπτύχθηκαν ενότητες, όπως o διατροφικός προσδιορισμός, η μαγειρική, η παρουσίαση νέων διατροφικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής, με κύριο άξονα τις σύγχρονές τάσεις στις διατροφικές συνήθειες. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο κ. Μιχάλης Μάνθος, Brand Manager της Barilla, παρουσίασε τα Barilla Ολικής Αλέσεως και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής και της ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής, καθώς συνδυάζουν όλα τα διατροφικά οφέλη της ολικής αλέσεως με την αυθεντική ιταλική “al dente” συνταγή της Barilla».
Οι διαιτολόγοι μετά το τέλος της ημερίδας παρέλαβαν ζυμαρικά, φυλλάδια με νόστιμες συνταγές και άλλα ενημερωτικά φυλλάδια με την υπογραφή της Barilla. Η Barilla καινοτομεί με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για υγιεινή απόλαυση.


Emirates Airlines
Συχνότερα προς Μαλαισία

Η Emirates Airlines αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων προς Κουάλα Λουμπούρ. Η διεθνής αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010 πρόσθεσε μια επιπλέον καθημερινή πτήση προς Κουάλα Λουμπούρ. Πλέον η εταιρεία εκτελεί συνολικά 21 εβδομαδιαίες πτήσεις, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στη Μαλαισία. Το νέο δρομολόγιο επισφραγίζει την αυξημένη ζήτηση πτήσεων από και προς τη Μαλαισία και τη δέσμευση της Emirates να εξυπηρετεί την αγορά της Μαλαισίας.
Ο Richard Jewsbury, Emirates’ Senior Vice President, Commercial Operations, Far East and Australasia, δήλωσε: «Η Emirates έχει αποδείξει από το παρελθόν τη δέσμευσή της προς τη Μαλαισία. Η αύξηση της συχνότητας των πτήσεων είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης πτήσεων όχι μόνο όσων μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και όσων ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής. Η συνεργασία μας με τη Μαλαισία χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 1996, όταν ξεκινήσαμε το πρώτο μας δρομολόγιο, μέσω της Ντάκα. 10 χρόνια αργότερα, ξεκινήσαμε ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, ενώ είμαστε εδώ σήμερα, με συνολικά 21 απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Ντουμπάι».
Η νέα πτήση, EK408, θα αναχωρεί από το Ντουμπάι καθημερινά στις 02:40 και θα φθάνει στην Κουάλα Λουμπούρ στις 13:30. Η πτήση της επιστροφής, EK409, θα αναχωρεί από τη Κουάλα Λουμπούρ στις 09:45 την επόμενη ημέρα, για να φτάσει στο Ντουμπάι στις 12:45.


Samsung
Tεχνολογικά επιτεύγματα

Η Samsung Electronics αποκάλυψε τα τελευταία τεχνολογικά της επιτεύγματα στην έκθεση Integrated Systems Europe (ISE) 2010, παρουσιάζοντας LED data projectors, HD monitors, VC LCD monitors, MD Series Monitors, e-Book readers.  
Η Samsung επεκτείνει τη γκάμα οθονών μεγάλου μεγέθους, παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις. Η αγορά Digital Information Display (DID) καταγράφει πάνω από 20% ετήσια αύξηση και η αξία της αναμένεται να αγγίξει περίπου τα $5 εκ. έως το 2012. Η Samsung, με μερίδιο αγοράς 14,7%, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά, διευρύνοντας περαιτέρω τη διαφορά της με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών DisplaySearch.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εταιρείας τόνισε τους τρεις άξονες που καθιστούν τα προϊόντα της μοναδικά: διαδραστικότητα, περιβαλλοντική συνείδηση και μείωση δαπανών. Τα προϊόντα στον τομέα της «προβολής» παρέχουν τη δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους συντήρησης, ενώ παράλληλα η εξελιγμένη τεχνολογία, που ενσωματώνουν, συμβάλει σε πρωτοποριακές λύσεις για B2B περιβάλλοντα. Οι προηγμένες αυτές λύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, video wall, οθόνες αφής, διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πίνακες,  λύσεις σχεδιασμένες για επαγγελματικούς χώρους, σχολεία και νοσοκομεία. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τον ηγετικό ρόλο της στην αγορά LED, παρουσιάζοντας μια νέα, εξαιρετικά λεπτή οθόνη που ενσωματώνει την τεχνολογία LED, καθώς και δύο νέους projectors.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΦΑΡΗΣ
ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΑΚΙΝΗΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΒΑΡΙΔΙ" ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΡΘΡΟ: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ MOTOR OIL
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΕΤΕΠ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site