Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2010 - Τεύχος 361                              

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝΣΜΕΧΑ:
«Ναυάγιο» η εξαγορά του ΟΤΕ

Μετά τη δικαίωση του ΣΜΕΧΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παράνομη εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutshe Telekom, η αγορά έχει κατακλυσθεί με φήμες -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου- για σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της τελευταίας προκειμένου να εξασφαλισθεί ο παρανόμως αποκτηθείς έλεγχος της επί του ΟΤΕ.
Ο ΣΜΕΧΑ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί την απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση αυτή όπως και σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν χιλιάδες μικρο-μετόχους θύματα των μυστικών συμφωνιών των παρασκηνίων. Ήρθε η στιγμή της αποκατάστασης της νομιμότητας, της λειτουργίας των θεσμών της αγοράς στα πρότυπα των ανεπτυγμένων αγορών και της προστασίας του εθνικού πλούτου της χώρας απέναντι σε αναχρονιστικές λογικές και πρακτικές της κυβερνητικής διακυβέρνησης.
“Είχαμε προβλέψει ότι η υπόθεση αυτή θα εξελιχθεί σε ένα ναυάγιο τύπου βασικού μετόχου”, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει: “΅Επαληθευθήκαμε πλήρως. Η υπόθεση αυτή εγγράφεται πλέον ως το μεγαλύτερο παράδειγμα καταπάτησης των δικαιωμάτων μικρο-μετόχων και μετόχων μειοψηφίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική της επιστροφής στη νομιμότητα η οποία, μακροπρόθεσμα, είναι η μόνη πειστική διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα προβλήματα.”


J&P-ΑΒΑΞ:
Στρατηγική συνεργασία με Sorgenia Spa

Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Sorgenia Spa στην Ελληνική αγορά ενέργειας, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις σε θέματα ελέγχου του ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ελληνικές αρχές. Η συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω της VOLTERRA A.E. (πρώην ΑΡΓΕΣΤΗΣ A.E), μία εταιρεία ιδιοκτησίας 50:50 των δύο εταίρων, της J&P-ΑΒΑΞ και της Sorgenia. H VOLTERRA στοχεύει στην παραγωγή ενέργειας, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, στο εμπόριο και τη λιανική προμήθεια ενέργειας στην Ελλάδα, σκοπεύοντας να καταστεί σταδιακά βασικός παίκτης στην αγορά, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία των δύο εταίρων στην κατασκευή σταθμών ενέργειας, την παραγωγή, την εμπορία και την διάθεση ενέργειας. Προς το παρόν, η VOLTERRA δεν έχει αναπτύξει κύκλο εργασιών.
Η Sorgenia, εταιρία που ελέγχεται από το CIR Group στο οποίο συμμετέχει η Αυστριακή Verbund, είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικού και φυσικού αερίου της Ιταλίας. Η Sorgenia ιδρύθηκε το 1999, έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα περίπου 3.000 MW, μονάδες υπό κατασκευή για επιπλέον 1.700 MW και περισσότερους από 560.000 πελάτες. Η εταιρία διαθέτει σταθμούς ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, ηλιακά και αιολικά πάρκα, και δραστηριοποιείται στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία.


Ιατρικό Αθηνών:
Συμφωνία με Hellenic Postcredit

Συμφωνία με την Postcredit, μέλος του ομίλου του ΤΤ Ηellenic Postbank, υπέγραψε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για το σύνολο των Νοσηλευτικών Μονάδων του: Ιατρικό Αθηνών και Παιδιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Ιατρικό Π. Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου και Ιατρικό Δάφνης.
Με την συμφωνία αυτή οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Postcredit θα λαμβάνουν δωρεάν το πρόγραμμα ιατρικών παροχών Health Credit, που προσφέρει εκπτωτικά προνόμια για την πραγματοποίηση ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.


Vidavo:
Στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας «Vidavo Α.Ε.», της δέκατης τρίτης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. H VIDAVO ιδρύθηκε το 2002, όταν η "Νεανική Επιχειρηματικότητα" ώθησε στη μετατροπή ενός ερευνητικού ενδιαφέροντος σε επιχειρηματική ιδέα. Στην αρχή η επιχείρηση ήταν κατά βάση ερευνητική εταιρεία στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, η οποία εστίαζε κυρίως σε ερευνητικά προγράμματα και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Το 2005, ξεκίνησε η προσπάθεια εμπορικής αξιοποίησης τεχνολογικών λύσεων, που είχαν πιστοποιηθεί ερευνητικά αλλά ακόμη δεν αποτελούσαν κτήμα του ευρέως κοινού. Κομβικό σημείο στην προσπάθεια αυτή αποτέλεσε η εισαγωγή του κεφαλαίου επιχειρηματικού κινδύνου της θερμοκοιτίδας THERMI και η μετατροπή της εταιρείας σε Ανώνυμη. Σήμερα,  η εταιρεία που ουσιαστικά υλοποιεί εφαρμοσμένες καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις στην υγεία, παρουσιάζει μια ποικιλομορφία δράσεων με απόλυτη προσήλωση στον τομεακό/θεματικό χαρακτήρα τους.   Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών, διατέθηκαν 86 χιλιάδες νέες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, επιτυγχάνοντας διασπορά 10,00%. Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 837.210  και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε σε €3,14, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Η κεφαλαιοποίησή της εταιρίας, βάσει της τιμής αυτής διαμορφώνεται πια στα €2.7 εκατ.
Σύμβουλοι της εταιρίας «VIDAVO Α.Ε.» για την ένταξη της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η Guardian Trust.


Σιδενόρ:
Ζημιές λόγω κρίσης

To 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ διαμορφώθηκε σε 938 εκατ. ευρώ έναντι 1.713,4 εκ. ευρώ το 2008, μειωμένος κατά 45,3%. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων της χρήσης 2009 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 58,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 47,4 εκατ. ευρώ το 2008. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 22,3 εκατ. ευρώ έναντι 140 εκ. ευρώ το 2008. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 71,3 εκατ. ευρώ (ή ζημίες 0,742 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 29,3 εκατ. ευρώ (ή 0,304 ευρώ ανά μετοχή) το 2008.
Oι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό επηρέασαν τόσο τον κλάδο των μετάλλων διεθνώς, όσο και τον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ. Η μείωση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας και η καθυστέρηση στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής οδήγησαν σε μειωμένους όγκους πωλήσεων που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων χάλυβα οδήγησαν σε μείωση του κύκλου εργασιών, αλλά και σε συμπίεση των περιθωρίων κερδοφορίας για τον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ.


Alapis:
Αύξηση κερδών κατά 1,8%

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου για τη χρήση 2009 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 8,5% και ανήλθε σε 1.232,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1.136,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ενσωμάτωση του Ομίλου ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ και της MENTIMEK AE. Την αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από τους τομείς του ανθρώπινου φαρμάκου και ιατροτεχνολογικού και διαγνωστικού εξοπλισμού  αντιστάθμισε κατά ένα μέρος η μείωση του κύκλου εργασιών του τομέα των λοιπών δραστηριοτήτων, και συγκεκριμένα των απορρυπαντικών.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 67,8% για τη χρήση 2009 και διαμορφώθηκαν σε 308,1 εκατ. ευρώ, έναντι 183,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης του 2008.
Τα συνολικά καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για τη χρήση 2009 ανήλθαν σε 52,9 εκατ. ευρώ έναντι 51,9 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8%.


Ατλάντικ:
Κάμψη τζίρου και ζημιές το 2009

Κύρια στοιχεία της χρήσης 2009 τα οποία χαρακτήρισαν σε μεγάλο βαθμό και τα οικονομικά αποτελέσματα της atlantic αποτέλεσαν τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και παράλληλα και της ζήτησης καθώς και η ύφεση που έπληξε τους περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον τομέα οργανωμένου λιανεμπορίου ειδικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της atlantic το 2009 σημείωσε κάμψη κατά 6,8% και διαμορφώθηκε σε 572,7 εκατ. ευρώ έναντι 614,4 εκατ. ευρώ το 2008. Η μείωση αυτή αποδίδεται τόσο στην κάμψη των πωλήσεων λιανικής απόρροια της γενικότερης συρρίκνωσης της ζήτησης, όσο και στη μείωση των πωλήσεων χονδρικής ύστερα από τη στρατηγική απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε διακοπή συνεργασίας με ορισμένους πελάτες χονδρικής με σκοπό να περιορίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ρίσκο των επισφαλών πωλήσεων. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις χονδρικής ανήλθαν σε 234,5 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 8,8% ενώ οι πωλήσεις λιανικής διαμορφώθηκαν σε 338,2 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 5,4%. Ανάλογα κινήθηκε και η κερδοφορία του Ομίλου με το μικτό κέρδος να διαμορφώνεται το 2009 σε 113,5 εκατ. ευρώ έναντι 121,5 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους παρέμεινε σταθερό σε 19,8% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν το 2009 σε ζημιές 14,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5 εκατ. ευρώ το 2008.


Cerberus:
Ζητά απαντήσεις από Α. Βγενόπουλο

Η «Cerberus & Partners» ως εκπρόσωπος μετόχων της Marfin Investment Group (MIG),  εξετάζοντας τις διαδικασίες της εξαγοράς της εταιρείας με την επωνυμία «Nonni's Food Company Inc» από την MIG θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.
1. Με βάση ποιές εγκριτικές πράξεις αρμοδίων οργάνων των χωρών που φιλοξενούνται συστάθηκαν οι θυγατρικές εταιρείες «Vivartia Hungray KFT» και «Vivartia America Inc»; Ποιά είναι τα ΔΣ και οι νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών; Η διοίκησή τους ασκείται στον τόπο της καταστατικής τους έδρας ή στην Ελλάδα;
2. Πώς χρηματοδότησε η «Vivartia Hungray KFT» το μετοχικό κεφάλαιο της «Vivartia America Inc»;
3. Πως χρηματοδότησε η «Vivartia America Inc» την εξαγορά της «Nonni's Food Company Inc»;
4. Ποία η σκοπιμότητα της συστάσεως των προαναφερόμενων θυγατρικών εταιρειών προκειμένου να γίνει η εξαγορά της Νonni's;
5. Γνώριζε ο Όμιλος MIG κατά τον χρόνο εξαγοράς ή γνωρίζει σήμερα αντί ποίου ποσού αποκτήθηκε η Νonni's από την εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Wind Point Partners;
6. Ποιά ήταν τα αποτελέσματα της Νonni's στη τελευταία τριετία πριν την εξαγορά;
7. Ο Όμιλος MIG θεωρεί επαρκή την πληροφόρηση που έδωσε στους επενδυτές σχετικά με την εξαγορασθείσα εταιρεία και το εταιρικό σχήμα που χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά;
8. Ο Όμιλος MIG θεωρεί επαρκή τον έλεγχο που ασκείται στις προαναφερόμενες εταιρείες;
9. Πώς εκτιμήθηκε η αξία της Νonni's;
10. Τα «Άυλα περιουσιακά στοιχεία»  της Νonni's πριν την ημερομηνία εξαγοράς είχαν λογιστική αξία ίση με 19,16 εκ. ευρώ. Τα άυλα αυτά στοιχεία εκτιμήθηκαν κατά την ημερομηνία εξαγοράς από τον Όμιλο MIG στο ποσό των 102,5 εκατ. ευρώ ή κατά 534% υψηλότερα. Πώς έγινε η εκτίμηση αυτή από τον Όμιλο ΜΙG;

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ PHARMA MONEY CONFERENCE 2010
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... ΚΡΙΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 2008-2013
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ STAT BANK
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ JPMORGAN
ΑΡΘΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, FASHION BOX
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site