Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2010 - Τεύχος 361                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Grecotel:
Πάσχα στην Ελλάδα

Πάσχα στην Ελλάδα ήταν το σύνθημα της Grecotel. Με αποκλειστικές προσφορές και μοναδικές εκπλήξεις και προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, η ξενοδοχειακή αλυσίδα απηύθυνε ειδική πρόσκληση στους Έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να λαμπρύνουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στα πολυτελή ξενοδοχεία της εταιφρείας, ακολουθώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα του λαού μας. Σε τρεις μοναδικούς προορισμούς, Κέρκυρα, Πελοπόννησο και Σούνιο, τα έθιμα αιώνων αναβίωσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα και κορυφώθηκαν με το λαμπρό εορτασμό της Ανάστασης. Το Κεντρικό Τμήμα Κρατήσεων της Grecotel εξυπηρέτησε το κοινό με την παροχή πληροφοριών για τα ξενοδοχεία, τα προγράμματα, τα πακέτα προσφορών, συνεργασίες με τράπεζες, τουριστικά γραφεία κ.ά. καθώς και τη δυνατότητα κρατήσεων στο τηλ. 210 7280413.


SMA:
Βραβείο καινοτομίας

Στο 25ο Συμπόσιο Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας που έγινε στο Bad Staffelstein της Γερμανίας, η SMA Solar Technology AG τιμήθηκε και πάλι με το βραβείο για το πλέον καινοτόμο προϊόν φωτοβολταϊκής τεχνολογίας. Οι πέντε διεθνείς καινοτομίες που ενσωματώνονται στο μετατροπέα SMA Sunny Tripower, ανέδειξαν για άλλη μία φορά την τεχνολογική πρωτοπορία της SMA.
Η νέα οικογένεια τριφασικών μετατροπέων πέρα από τον υψηλό βαθμό απόδοσης 98%, διαθέτει τη λειτουργία Optiflex, η οποία αποτελεί μία εντελώς νέα προσέγγιση για αυξημένη ευελιξία στο σχεδιασμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος. Χάρη στην τεχνολογία πολλαπλών στοιχειοσειρών και το μεγάλο εύρος τάσης εισόδου, εξασφαλίζει το μέγιστο βαθμό συμβατότητας με κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου. Διαθέτει επίσης, το μοναδικό παγκοσμίως σύστημα πολλαπλής ασφάλειας Optiprotect, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού βλάβης στοιχειοσειράς με ηλεκτρονικές ασφάλειες και ενσωματωμένη λειτουργία αντικεραυνικής προστασίας, παρέχοντας υψηλή τεχνική διαθεσιμότητα και περιορίζοντας το κόστος της εγκατάστασης. Επιπρόσθετα, με το νέο ενιαίο σύστημα σύνδεσης DC SUNCLIX, ο Sunny Tripower απλοποιεί εξαιρετικά την εγκατάσταση.


Dolphin Capital:
Τέσσερα έργα σε εξέλιξη

Η εταιρεία Dolphin Capital Investors Limited («Dolphin» ή «Εταιρεία» ή «DCI»), η οποία αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές διεθνώς σε οργανωμένα τουριστικά θέρετρα και κατοικίες στις αναδυόμενες αγορές και τη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία σε ακίνητα εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για τη χρήση 2009 καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στη δραστηριότητα του Ομίλου.
Τα τέσσερα κυριότερα έργα του ομίλου, το Porto Heli Collection (Πόρτο Χέλι, Πελοπόννησος), το Venus Rock Golf Resort (Κύπρος), το Playa Grande Club & Reserve (Δομινικανή Δημοκρατία) και το Pearl Island Resort (Παναμάς) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτικές διαδικασίες για την υλοποίηση των πρώτων φάσεων τους και έχουν ήδη εισέλθει στην κατασκευαστική φάση.


Sony:
Ακουστικά διπλής χρήσης

Τα νέα  ακουστικά PC της Sony, που θα βρείτε σε διάφορα χρώματα, αποτελούν μια κομψή και εναλλακτική πρόταση, αντί των παλαιών και συντηρητικών ακουστικών υπολογιστών με τη μονότονη εμφάνιση. Τα DR-350USB και DR?320DPV συμπληρώνουν μοναδικά το netbook, το notebook ή το επιτραπέζιο PC σας.
Προσφέροντας διαυγή ήχο hi-fi, είναι ιδανικά είτε για να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο, μέσω VoIP, είτε για να συμμετέχετε σε on-line multi-player παιχνίδια… ή απλά για να χαλαρώνετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Και τα δύο μοντέλα είναι ιδανικά για να ακούτε μουσική και podcast στο PC ή στο laptop σας, καθώς συνδυάζουν τη μοντέρνα σχεδίαση και τον υψηλής πιστότητας ήχο.
Τα DR-350USB και DR-320DPV διαθέτουν μια μονάδα πολυκατευθυντικού μικροφώνου υψηλής ποιότητας, η οποία είναι ενσωματωμένη διακριτικά στα ακουστικά.
Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των μοντέλων είναι το παρεχόμενο voice tube που κατευθύνει τον ήχο της ομιλίας απευθείας από το στόμα στο μικρόφωνο, μειώνοντας τα επίπεδα του θορύβου, όταν επικοινωνείτε με φίλους, συγγενείς ή συμπαίκτες στο διαδίκτυο. Το voice tube μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία όταν δεν συμμετέχετε σε κάποια συνομιλία, μετατρέποντας τα ακουστικά PC σε ένα κομψό ζευγάρι μουσικών ακουστικών για το notebook ή το επιτραπέζιο PC σας.


Henkel:
Διεθνής διάκριση

Η Henkel, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνεται στη λίστα των «Πιο Ηθικών Εταιριών Παγκοσμίως». Στην κατάταξη του US Ethisphere Institute παρουσιάζονται εταιρείες από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την παραδειγματική ηθική τους προσέγγιση στην εταιρική διακυβέρνηση και τη δέσμευσή τους απέναντι στην αειφόρο ανάπτυξη.  Ενώ η λίστα παρουσιάζει συνολικά 100 εταιρίες, η Henkel είναι η μόνη γερμανική εταιρία που περιλαμβάνεται σε αυτή. Μεταξύ χιλιάδων αιτούντων που εδρεύουν σε περισσότερες από 100 χώρες, η Henkel ήταν σε θέση να πείσει, για τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητάς της την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, την οποία αποτελούσαν Αμερικανοί επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι και εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Η διαδικασία της αξιολόγησης αυτής που περιελάμβανε πολλά στάδια, βασίστηκε στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων, όπως αυτή καταγράφηκε και αποδείχτηκε σε μια σειρά από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής δέσμευσης, του τρόπου διαχείρισης και της ικανότητας της εταιρίας να καινοτομεί.


Rolco:
Νέα σειρά Planet

Η Rolco και η νέα σειρά απορρυπαντικών planet ενισχύει την γκάμα της με τέσσερα νέα συμπυκνωμένα μαλακτικά ρούχων με ενεργά φυτικά συστατικά που χαρίζουν σαγηνευτικά αρώματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα συμπυκνωμένα μαλακτικά planet έρχονται να ενισχύσουν την φιλοσοφία της σειράς για σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς με την χρήση τους μειώνονται κατά 46% οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.
Επιπλέον η σειρά συμπυκνωμένων μαλακτικών planet αποτελείται  από τέσσερα σπάνια αρώματα Coral Reef, Tropical Waterfall, Blue Lagoon, και Arctic Ocean εξασφαλίζοντας μοναδική απαλότητα στα ρούχα. H Rolco, παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της, συνεχίζει να δημιουργεί, χάριν στην τεχνογνωσία, και πολυετή εμπειρία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει, προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη ζωή γενικότερα.


ΑΝΕΚ Lines:
Στηρίζει την «Κοινωνική Μέριμνα»

Το σπουδαίο έργο του Παιδικού Σταθμού του Συλλόγου Γυναικών «Κοινωνική Μέριμνα» στο Ηράκλειο Κρήτης στηρίζει και ενισχύει για μία ακόμη χρονιά η ANEK LINES. Εκπρόσωποι της εταιρείας επισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό ενόψει των ημερών του Πάσχα για να προσφέρουν χαρά και χαμόγελα στα μικρά παιδιά.
Με κοινωνική ευαισθησία η ANEK LINES βρίσκεται σταθερά δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται στον Παιδικό Σταθμό της «Κοινωνικής Μέριμνας» προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και δώρα στα 55 παιδιά και το προσωπικό του Σταθμού, που θα καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ  υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν με ιδιαίτερη χαρά η Πρόεδρος του Σταθμού κα Μαίρη Παχιαδάκη, οι νηπιαγωγοί και το προσωπικό. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις των μικρών παιδιών, που ευχαρίστησαν για τα δώρα τους με τον καλύτερο τρόπο: με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα. Ο Σύλλογος Γυναικών «Κοινωνική Μέριμνα» λειτουργεί εθελοντικά και για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρει, με ευσυνειδησία και  ανιδιοτέλεια ουσιαστική βοήθεια στις εργαζόμενες, άπορες και χαμηλού εισοδήματος μητέρες, μέσω της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στο Ηράκλειο Κρήτης.


Air Liquide:
Αύξηση καθαρών κερδών

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2009 προχώρησε πρόσφατα ο Διεθνής Όμιλος Air Liquide, σύμφωνα με την οποία κατά το συγκεκριμένο έτος εμφανίζει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 0,8%, διατηρώντας την αναπτυξιακή του πορεία. Συγκεκριμένα, κατά το 2009, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 0,8%, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ 16,3% - αυξημένο κατά 140 μονάδες βάσης - χάρη σε κέρδη ύψους € 335 εκατ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προήλθε από αύξηση της απόδοσης, σαν συνέπεια διαρθρωτικών αλλαγών.  Το καθαρό χρέος εμφάνισε μείωση περίπου € 600 εκατ., ποσοστό ίσο με το 63% του μετοχικού κεφαλαίου. Η απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου διατηρήθηκε στο 11,6%. Τα έσοδα του 2009 ανήλθαν σε € 11.976 εκατ., μειωμένα κατά 4,8%* στον τομέα των Αερίων & Υπηρεσιών. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνέχισαν να ανακάμπτουν από τρίμηνο σε τρίμηνο, ειδικά στις αναδυόμενες οικονομίες, ενώ χαρακτηρίστηκαν από αειφόρο ανάπτυξη στον κλάδο «Υγεία», προσαρμοστικότητα στον κλάδο «Μεγάλες Βιομηχανίες» καθώς και βαθμιαία ανάκαμψη στους κλάδους «Βιομηχανικές Πωλήσεις – Εμπόριο» και «Ηλεκτρονική».

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ PHARMA MONEY CONFERENCE 2010
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... ΚΡΙΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 2008-2013
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ STAT BANK
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ JPMORGAN
ΑΡΘΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, FASHION BOX
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site