Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2010-Τεύχος 362                              

ΑΦΙΕΡΩΜΑ REIC Money Conference 2010REIC MONEY CONFERENCE 2010
ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΑΕΕΑΠ


Σημαντική διαφορά των ελληνικών με τις ξένες ΑΕΕΑΠ είναι ότι οι εγχώριες εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ακινήτων, στοιχείο που αποδείχτηκε καθοριστικό ως προς την αμυντική τους συμπεριφορά απέναντι στην κρίση.Υψηλές μερισματικές αποδόσεις ακόμη και εν μέσω κρίσης παρουσιάζουν οι Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται αυτή την στιγμή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τιμές κατά 50% χαμηλότερες σε σχέση με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου τους. Γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι οι τιμές των ακινήτων δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλες μειώσεις παρά την κρίση, σε αντίθεση με το ΧΑ όπου οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά. 
Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τίτλο «REIC Money Conference 2010», που διοργάνωσαν τα Money Conferences. Το REIC Money Conference 2010 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών και την υποστήριξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, της MIG REAL ESTATE, της TRASTOR ΑΕΕΑΠ, του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και της Innews.
Τα Money Conferences της εταιρείας Ethos Media S.A., που δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση υψηλού κύρους επιχειρηματικών συνεδρίων, ξεκίνησαν το 2007 και ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεδρίων στην Ελλάδα.


ROSALIND ROWE
PARTNER, REAL ESTATE TAX, PRICE WATERHOUSE COOPERS
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου - πανευρωπαϊκού οχήματος για τα  REITs αναφέρθηκε η  κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου, Rosalind Rowe, Partner, Real Estate Tax, της PricewaterhouseCoopers, στις Βρυξέλλες.
Χαρακτήρισε τις επενδύσεις σε αυτές τις εταιρείες ως ιδιαίτερα αποτελεσματικές καθώς απαντούν στα προβλήματα της ρευστότητας με τη δυνατότητα πώλησης μετοχών αντί των ακινήτων.
Αν δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των REIT αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διασπορά του ρίσκου την αποθάρρυνση της δημιουργίας φορολογικών παραδείσων και την μη ύπαρξη μίας πολυδιασπασμένης αγοράς. Η κα Rowe ανέφερε ότι, αν -για παράδειγμα- μία βρετανική εταιρεία επενδύσει στην Ισπανία και στην επένδυση αυτή συμμετέχει και μία γαλλική εταιρεία, τότε ο Γάλλος επενδυτής θα επιβαρυνθεί με φόρο στην της Ισπανία, στη Βρετανία και τέλος στη Γαλλία.
Πρέπει, λοιπόν, όλες οι χώρες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο, που να μην επιβαρύνει την επένδυση, αλλά και να μην ωφελείται μόνο μία χώρα από τα φορολογικά έσοδα.


ΠΑΝΕΛ Ι: ΕΓΧΩΡΙΑ & ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ & DEVELOPERS
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, Κυριάκος Ευαγγέλου, διευθύνων σύμβουλος της TRASTOR ΑΕΕΑΠ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της DIMAND S.A και Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της  Eurobank  EFG Properties,  είχε θέμα συζήτησης «H ελληνική και η διεθνής πραγματικότητα των Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ)».
Ο κ. Καρυτινός, ο οποίος πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, ανέφερε ότι τα REITs στο εξωτερικό είναι συνήθως εισηγμένες εταιρείες  κλειστού τύπου που διανέμουν ποσοστό 80%-90% των κερδών τους ως μέρισμα. Οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ, κυρίως λόγω του αυστηρού θεσμικού πλαισίου, συμπεριφέρθηκαν καλύτερα στην κρίση και οι αποδόσεις για τον επενδυτή που επενδύει σήμερα σε αυτού του είδους τις εταιρείες κυμαίνονται μεταξύ 7% και 8% ενώ οι αντίστοιχες στο εξωτερικό διαμορφώνονται κοντά στο 4,5%. Για τις ξένες εταιρείες και κυρίως στις ΗΠΑ είπε ότι το μέγεθος τους (η κεφαλαιοποίηση τους είναι μεγαλύτερη από 2 δισ.) διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν ακίνητα. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι πιο «παραδοσιακές» από πλευράς ευελιξίας καθώς κατέχουν κυρίως ακίνητα που παράγουν εισόδημα και δεν δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα γιατί κάποιος να επενδύσει σε ΑΕΕΑΠ ο κ. Καρυτινός επικεντρώθηκε σε τέσσερις κυρίως λόγους δηλαδή στην διασπορά του κινδύνου, στην καλύτερη ρευστότητα, στο γεγονός ότι κάποιος μπορεί να πουλήσει μετοχές αντί για ακίνητα και στην καλύτερη διαχείριση που γίνεται από επαγγελματίες μάνατζερ.
Ο κ. Χρυσικός, από την πλευρά του, ανέφερε ότι σημαντική διαφορά των ελληνικών με τις ξένες εταιρείες είναι ότι οι εγχώριες ΑΕΕΑΠ δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ακινήτων, στοιχείο που αποδείχτηκε καθοριστικό ως προς την αμυντική τους συμπεριφορά απέναντι στην κρίση. Επίσης μία άλλη διαφορά σε σχέση με το εξωτερικό είναι ότι εκεί οι εταιρείες μπορούν να επενδύουν και σε οικιστικά ακίνητα, κάτι που δεν ισχύει στην εγχώρια αγορά. 
Ο κ. Ευαγγέλου πρόσθεσε ότι στο εξωτερικό επειδή οι εταιρείες είναι και developers έφτασαν να έχουν απώλειες έως και 50% της αξίας τους, από το 2007. Παρ’ όλα αυτά, το μέρισμα τους παρέμεινε σταθερό στο 5%-7%. Για την πορεία των μετοχών των ΑΕΕΑΠ τόνισε ότι μακροπρόθεσμα συμπεριφέρονται σαν έναν ακίνητο. Βραχυπρόθεσμα όμως αυξομειώνονται ανάλογα με την τάση του χρηματιστηρίου. Μεταξύ των αλλαγών στις τιμές των μετοχών των ΑΕΕΑΠ και της αγοράς ακινήτων υπάρχει μία χρονική υστέρηση έξι μηνών. Δηλαδή η πορεία των μετοχών δίνει την τάση της αγοράς, αλλά αυτό συμβαίνει κυριότερα στις ώριμες αγορές.
Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι οι ΑΕΕΑΠ στο εξωτερικό έχασαν την ταυτότητά τους τα τελευταία χρόνια, καθώς η μεγάλη ευφορία τις οδήγησε να κάνουν και τη δουλειά των εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων. Επίσης, πολλοί developers αποφάσισαν να μην πωλούν τα ακίνητα και να κάνουν οι ίδιοι τη διαχείριση, για να μην χάνουν την υπεραξία. Η κρίση ανέδειξε αυτό το πρόβλημα, δηλαδή της διακράτησης αντί της διασποράς του ρίσκου.


ΠΑΝΕΛ ΙΙ: ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Το θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ και η κοινή προσπάθεια για τη θέσπιση ενός κοινού πανευρωπαϊκού πλαισίου», τονίστηκε ότι οι νέες φορολογικές διατάξεις δεν επηρεάζουν το φορολογικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις ΑΕΕΑΠ, τόσο στο θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων όσο και της φορολόγησης των ακινήτων. Αυτό επισήμανε ο κ. Ι. Δρυλλεράκης, δικηγόρος, από το δικηγορικό γραφείο Δρυλλεράκης και Συνεργάτες. Ένα θέμα, πάντως, το οποίο χρήζει ρύθμισης ακόμη στην Ελλάδα είναι αυτό για τη φορολογία των θυγατρικών του εξωτερικού, δεδομένου ότι οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων. 
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πάντως, αυτή την στιγμή προωθούνται δύο πρωτοβουλίες το EU REIT, για το οποίο οι σχετικές διαβουλεύσεις ξεκίνησαν το 2007 και το Αlternative Investment Fund Manager Directive (AIFM), το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους και θα καθορίσει ουσιαστικά το πλαίσιο για τις εναλλακτικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και το real estate στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε ο κ. Ηλίας Ζιώγας, ορκωτός εκτιμητής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού τμήματος του RICS και της Ενωσης Εκτιμητικών Οργάνων της Ευρώπης, ΤΕGoVA.
Στο ερώτημα αν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα οδηγήσει μεγάλους ομίλους- ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στη δημιουργία ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να τύχουν της φορολόγησης της συγκεκριμένης κατηγορίας εταιρειών, ο κ. Βύζας, συνέταιρος στο φορολογικό τμήμα της PricewaterhouseCoopers, επεσήμανε ότι, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μίας ΑΕΕΑΠ θα πρέπει να διαθέτει, μεταξύ άλλων, ικανοποιητική διασπορά ρίσκου, διατηρώντας συγχρόνως την ελκυστικότητά του, αφού πρόκειται πάντα για μία εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία.


ΠΑΝΕΛ ΙΙΙ: «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

Η πράσινη ανάπτυξη ήταν το κεντρικό θέμα της τρίτης ενότητας του συνεδρίου, με τους τρεις ομιλητές, τον κ. Δ. Ανδρίτσο, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Property Services, τον κ. Θ. Χαραγκιώνη, εκτελεστικό πρόεδρο του ομίλου Χαραγκιώνη και πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής του ICSC και τον κ. Κ. Τσολακίδη, πολιτικό - περιβαλλοντολόγο μηχανικό MRICS, να συμφωνούν ότι το θέμα της πράσινης ανάπτυξης είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο στην Ελλάδα, ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και μάλιστα στο άμεσο μέλλον. Ο κ. Χαραγκιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατανάλωση σε ένα κτίριο μπορεί να μειωθεί κατά 50% με παρεμβάσεις στο κόστος μόλις κατά 10% ακριβότερες.
Ο κ. Τσολακίδης ανέφερε ότι τώρα, εν μέσω κρίσης, είναι η ευκαιρία για τους μεγάλους ομίλους να εξετάσουν νέες δραστηριότητες που σχετίζονται και με την πράσινη ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρίτσος ανέφερε ότι οι ΑΕΕΑΠ έχουν τη δυνατότητα να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια ως προς τις απαιτήσεις τους, μεταξύ των οποίων θα πρέπει να είναι και τα πράσινα κτίρια. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες στο εξωτερικό, τα πράσινα κτίρια έχουν 3%-8%, αυξημένα ενοίκια σε σχέση με τα συμβατικά και σαφώς υψηλότερη αξία μεταπώλησης, έστω κι αν το κόστος μελέτης για την αρχική τους κατασκευή είναι αρκετά υψηλό.


 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΝΓΑΙΑ
Η ΑΕΕΑΠ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Η εταιρεία έχει στόχο να εκμεταλλευθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο του real estate, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα που πληρούν αυστηρά επενδυτικά κριτήρια και επιτυγχάνοντας διεύρυνση του πελατολογίου της με αξιόπιστους μισθωτές.


Στην επισκόπηση της ΠΑΝΓΑΙΑ ο κ. Καρυτινός ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα σε αξία χαρτοφυλακίου. Ο μέτοχος είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της είναι:
- 241 ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 354 χιλ. τ.μ.
- Συνολική εκτιμηθείσα αξία 914 εκατ. ευρώ και
- Implied yield χαρτοφυλακίου 7,13%
Σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό στόχο και τη στρατηγική της, ο κ. Καρυτινός υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει στόχο να εκμεταλλευθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες της αγοράς, τις επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο του real estate, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, εμπλουτίζοντας έτσι το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα που πληρούν τα αυστηρά επενδυτικά κριτήριά της και επιτυγχάνοντας διεύρυνση του πελατολογίου της με αξιόπιστους μισθωτές, πλέον, της Εθνικής Τράπεζας.


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
• Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των συμβούλων που παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται
• Το Δ.Σ. διορίζει τα μέλη της Επενδυτικής Επιτροπής
• Η Επενδυτική Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις με ομοφωνία
Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, από τη στιγμή που οι μετοχές της θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναμένεται να αποτελέσει ένα επενδυτικό όχημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδυτές που αποσκοπούν σε ένα σταθερό εισόδημα (ελληνικά και διεθνή συνταξιοδοτικά ταμεία, θεσμικοί επενδυτές, ιδιώτες επενδυτές κλπ.) μέσω των μερισμάτων μιας εταιρείας με την αξιοπιστία που προσδίδει ο όμιλος της ΕΤΕ.


Η εταιρεία αυτή, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορεί να εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις λόγω των παρακάτω πλεονεκτημάτων:
* Οι ΑΕΕΑΠ κατέχουν χαρτοφυλάκια τα οποία περιλαμβάνουν ικανό αριθμό ακινήτων, γεγονός που συνεπάγεται διαφοροποίηση των επενδύσεων, μέσω της βελτίωσης της γεωγραφικής ή/και κλαδικής διασποράς, με αποτέλεσμα οι επενδυτές σε μετοχές ΑΕΕΑΠ να επωφελούνται από τη διαφοροποίηση που κάνουν οι ίδιες οι ΑΕΕΑΠ στο χαρτοφυλάκιό τους.
* Οι ΑΕΕΑΠ στελεχώνονται από πρόσωπα με τεχνογνωσία και εμπειρία, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους.
* Υφίσταται μεγαλύτερη δυνατότητα μερικής ή ολικής ρευστοποίησης μιας τέτοιας επένδυσης σε σχέση με την άμεση επένδυση σε ακίνητα. Σε αντίθεση με τις δυσκολίες αναφορικά με την πώληση ενός ακινήτου, με βάση τα επίπεδα προσφοράς και ζήτησης στην αγορά ακινήτων κάθε περίοδο, η συμμετοχή σε μια ΑΕΕΑΠ μπορεί να εξασφαλίσει τη ρευστότητα του κεφαλαίου κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή σε κάποια αντίστοιχη αγορά. Επιπρόσθετα, δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ΑΕΕΑΠ ακόμα και σε επενδυτές με σχετικά μικρό διαθέσιμο κεφάλαιο, το οποίο κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ήταν επαρκές για επένδυση σε ακίνητα.
* Οι ΑΕΕΑΠ διέπονται από ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για υψηλές αποδόσεις μέσω των μερισμάτων που διανέμονται και τα οποία μπορεί να είναι κατά περίπτωση (ανάλογα με τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία) υψηλότερα από τα μισθώματα μετά από φόρους που εισπράττονται από κάποιον ιδιώτη-ιδιοκτήτη ενός ακινήτου.


ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Α. Καρυτινός Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος
Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της ΕΤΕ, Επικεφαλής του Real Estate του Ομίλου Eurobank EFG, Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής της Εταιρείας Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.
Ι. Κυριακόπουλος Μέλος του Δ.Σ.
Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της ΕΤΕ
Γ. Σπυριούνη, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Βοηθός Γενική Διευθύντρια Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης της ΕΤΕ, Εταίρος στην KPMG
Γ. Κουντούρης Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
CEO της Assets and Technologies Limited, CEO της Real Estate Alternative Capital και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Portland Capital LLP, European Partner και μέλος της παγκόσμιας επενδυτικής επιτροπής του fund DLJ Real Estate Capital Partners (Credit Suisse)
Σ. Μακρυδάκης Ανεξάρτητο Μέλος του Δ.Σ.
Καθηγητής της Σχολής Διοίκησης INSEAD, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ
Π. Βλάμης Ανεξάρτητο Μέλος του Δ.Σ.
Senior Lecturer του Πανεπιστημίου Cambridge, Επισκέπτης Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Περιεχόμενα
EN_APXH: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ... ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΟΡΗΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
REIC MONEY CONFERENCE 2010
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΓΟΡΕΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ, κ. Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΦΑΚΕΛΟΙ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site