Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2010-Τεύχος 362                              

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


 


Alpha Trust - Ανδρομέδα


Κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο


Η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2010, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, κυρίως λόγω των έντονων δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης κινήθηκαν ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. σημείωσε κέρδη, μετά από φόρους, ύψους 1,416 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών, μετά από φόρους, ύψους 4,511 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το ενεργητικό της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 57,93 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 2,51% από την αρχή της χρήσης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της σε τρέχουσες τιμές, περιλαμβανομένων και των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 66,98% σε μετοχές (από το οποίο 47,55% στο εσωτερικό και 19,43% εκτός Ελλάδας), κατά 16,53% σε ομόλογα, κατά 5,72% σε διαθέσιμα και κατά 10,77% σε funds εξωτερικού. 


 


Ελίν


Χορηγός σε έκθεση


Παρούσα για 5η συνεχόμενη χρονιά ήταν η ελίν στην έκθεση Charter Yacht Show Poros 2010 η οποία διεξήχθη στον Πόρο από 27 ως 30 Απριλίου από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και τέλεσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Πόρου.


Η ηγετική παρουσία της εταιρίας στον στρατηγικό τομέα του θαλάσσιου τουρισμού επιβεβαιώνεται από τα 150 παράκτια πρατήρια Ελίν σε όλη την Ελλάδα αλλά και τους πρωτοποριακούς σταθμούς καυσίμων που διαθέτει σε ορισμένες από τις κορυφαίες μαρίνες της χώρας, όπως οι μαρίνες Φλοίσβου, Sani Resort, Porto Carras, Σάμου, Olympic Marine Λαυρίου, Λευκάδας και Βόλου.


.


J&P Άβαξ


Ομολογιακό δάνειο


Η J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους 265 εκ. ευρώ και διάρκειας έως 8,5 ετών με όμιλο τραπεζών, με Κύριο Διοργανωτή την Τράπεζα Κύπρου. Μετέχουν επίσης η τράπεζα  EFG Eurobank ως Συνδιοργανωτής, και οι τράπεζες Emporiki, Alpha και Πειραιώς.


To ομολογιακό δάνειο θα καλύψει κυρίως τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες της Εταιρείας τα επόμενα χρόνια για επενδύσεις σε συμβάσεις παραχώρησης, τόσο σε έργα υπό κατασκευή όπως το Μαλιακός-Κλειδί, η Ολυμπία Οδός και η Μαρίνα Λεμεσού, όσο και σε έργα τα οποία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το επόμενο διάστημα, όπως ο Λιμένας Λάρνακος, ενώ μέρος του δανείου θα αναχρηματοδοτήσει παλαιότερα ομολογιακά δάνεια, τα οποία επίσης είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την χρηματοδότηση συμμετοχών σε έργα παραχώρησης.


 


Κορρές


Έξω πάει καλύτερα


Το πρώτο τρίμηνο του 2010, ο Όμιλος Κορρές, επωφελούμενος από την συμμετοχή των διεθνών αγορών στο συνολικό του χαρτοφυλάκιο, πέτυχε να περιορίσει τις επιπτώσεις του αρνητικού  οικονομικού κλίματος στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου, αναπτυσσόμενες με θετικούς ρυθμούς στο εξωτερικό και επιβραδυνόμενες στην ελληνική αγορά, διαμορφώθηκαν στα 12,2 εκατ. ευρώ, από 14,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Η υστέρηση των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά, οφείλεται τόσο στις πιέσεις που δέχεται το σύνολο της αγοράς, όσο και στην διαφορετική εποχικότητα των προγραμματισμένων λανσαρισμάτων νέων προϊοντικών κατηγοριών στην διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Ο Όμιλος, κατά την συνήθη πρακτική του, αξιοποιεί την ικανότητά του να καλύπτει τις πιέσεις που δέχονται οι υφιστάμενες προϊοντικές κατηγορίες, με την ανάπτυξη και την τοποθέτηση στην αγορά νέων προϊόντων, ενισχύοντας έτσι την παρουσία του, τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες κατηγορίες προϊόντων.


 


MLS Πληροφορική


Κέρδη αυξημένα κατά 25% στο α΄ τρίμηνο


Με νέα σημαντική άνοδο της κερδοφορίας και διατήρηση του τζίρου της σε υψηλά επίπεδα κόντρα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία ολοκλήρωσε το α΄ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 η MLS Πληροφορική ΑΕ. Πιο αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά  25% και διαμορφώθηκαν σε 835 χιλ.ευρώ από 665 χιλ.ευρώ το ίδιο διάστημα του 2009, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 24% και έφθασαν σε 1,7 εκατ.ευρώ σε σχέση με 1,3 εκατ.ευρώ πέρυσι. Ο κύκλος εργασιών για το α΄τρίμηνο ανήλθε σε 3,5 εκατ.ευρώ έναντι 3,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2009 σημειώνοντας άνοδο 1,5%.


 


Νηρεύς


Βράβευση περιβαλλοντικής δράσης


Η Νηρεύς, συμμετείχε στο Διαγωνισμό των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009-2010 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) όπου παρέλαβε το 3ο βραβείο στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Το βραβείο, που απονεμήθηκε στη ΝΗΡΕΥΣ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρέλαβε ο κος Αντώνης Χαχλάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.


 


ΟΛΠ


Μείωση διακίνησης


Πραγματοποιήθηκε στις 26/5/2010, η ενημέρωση αναλυτών από τη Διοίκηση του Ο.Λ.Π ΑΕ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.


Την εταιρεία, τη δραστηριότητά της και τα αποτελέσματα έτους παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος  του ΟΛΠ Α.Ε  κ. Γ. Ανωμερίτης ο Αναπληρωτής Διευθύνοντος  Συμβούλου της εταιρείας κ. Ν. Μουστάκης  και η Διευθύντρια Οικονομικού Κα Α. Βερνάρδου.


Η Διοίκηση,  έκανε ανασκόπηση του οικονομικού περιβάλλοντος του 2009, του οποίου κύρια  χαρακτηριστικά ήταν η μείωση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.


 


Πλαίσιο


Καμπάνια για την τηλεόραση


Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο μήνα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, το Πλαίσιο ξεκινά δυναμικά μια επικοινωνία με κεντρικό μήνυμα «H τηλεόραση στο Πλαίσιο!», με concept βασισμένο στη N. Αφρική και ήρωες τα ζώα της ζούγκλας!


Μάλιστα, για το διάστημα 18-30/5, όσοι επισκεφτούν τα καταστήματα Πλαίσιο έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν από δώρα με επιλεγμένες αγορές, δωροεπιταγές και πολλές άτοκες δόσεις!


Πέρα όμως από τις παραπάνω προσφορές, το Πλαίσιο διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα, που το καθιστούν ως την πρώτη επιλογή για αγορά τηλεόρασης. Στο Πλαίσιο το κοινό μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα τηλεοράσεων από 7” έως και 70”, από όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, να ενημερωθεί για όλες τις τεχνολογίες όπως Plasma, LED, LCD ή 3D από εξειδικευμένους συνεργάτες, αλλά και να δει από κοντά σε πρώτη παρουσίαση την κορυφαία σειρά 3D τηλεοράσεων C8000 της Samsung που εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία!


 


Sprider Stores


Αύξηση δραστηριότητας


Ο Όμιλος εταιριών Sprider Stores ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά του για το πρώτο τρίμηνο του 2010 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.


Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2010 κατά 2,1% και ανήλθε σε 34.968 χιλ. ευρώ έναντι 34.250 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η αύξηση αυτή του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των σημείων πώλησης του Ομίλου, με την έναρξη λειτουργίας δύο νέων Sprider Stores εντός του πρώτου τριμήνου 2010 και συνολικά δέκα νέων καταστημάτων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Επιπλέον η έλευση του Πάσχα νωρίτερα σε σχέση με την παρελθούσα χρήση συνέτεινε στην ως άνω αύξηση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο λιανικό εμπόριο γενικότερα ο όγκος των πωλήσεων του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 ενισχύθηκε  κατά 7,2% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2009.


Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 20.257 χιλ. ευρώ έναντι 20.543 χιλ. το πρώτο τρίμηνο του 2009, μειωμένα κατά 1,4%, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε σε 57,9% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 60,0% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στις προσφορές ανταγωνιστικών τιμών στα προϊόντα μέσω των εκπτώσεων που διενεργήθηκαν κατά την χειμερινή εκπτωτική περίοδο.


 


Χαλκόρ


Άνοδος τζίρου κατά 54,3% στο τρίμηνο


Ο Όμιλος εταιριών Χαλκόρ ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο 2010 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε  229,8 εκατ. ευρώ έναντι 148,9 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 54,3%. Η άνοδος αυτή οφείλεται στις συγκριτικά υψηλότερες μέσες τιμές των μετάλλων αλλά και στην αύξηση του συνολικού όγκου πωλήσεων κατά 16%.  Οι τιμές των μετάλλων αυξήθηκαν σε σημαντικό βαθμό το πρώτο τρίμηνο του 2010 συγκριτικά με τις αντίστοιχες τις περυσινής περιόδου, ωθούμενες τόσο από τη ζήτηση των αναδυόμενων αγορών όσο και από επενδυτικές κινήσεις λόγω της ρευστότητας στις διεθνείς χρηματαγορές σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για την ανάκαμψη των αναπτυγμένων αγορών.

  Περιεχόμενα
EN_APXH: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ... ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΟΡΗΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
REIC MONEY CONFERENCE 2010
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΓΟΡΕΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ, κ. Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΦΑΚΕΛΟΙ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site