Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2010-Τεύχος 362                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


SAXO BANK
ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Νέα πλατφόρμα μετοχών δημιούργησε η Saxo Bank, δίνοντας πρόσβαση στους ιδιώτες επενδυτές σε επενδυτικά εργαλεία υψηλού επιπέδου, αντίστοιχου αυτών των θεσμικών επενδυτών Με την κάλυψη περισσότερων από 11.000 μετοχών, παρέχοντας εκτενή ανάλυση της κάθε εταιρείας, και σε συνδυασμό με το νέο, καινοτόμο πάνελ συναλλαγών, η Saxo Bank προβλέπει ότι η Πλατφόρμα Μετοχών θα συμβάλει καθοριστικά στο διπλασιασμό του αριθμού των πελατών της στα επόμενα δύο χρόνια.
Η Saxo Bank, ειδικός σε online συναλλαγές και επενδύσεις, λανσάρει τη νέα πλατφόρμα Saxo Equity, με την οποία εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρει η διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα Saxo Trader. Η Saxo Bank ανέπτυξε τη νέα Πλατφόρμα Μετοχών ανταποκρινόμενη τόσο στην αύξηση των υπηρεσιών εκτέλεσης χρηματιστηριακών και επενδυτικών εντολών, όσο και στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο σύνθετες τεχνικές συναλλαγών και για περισσότερα και καλύτερα εργαλεία ανάλυσης.
Μέσω της νέας πλατφόρμας Saxo Equity, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν διαφανείς και άμεσες συναλλαγές σε περισσότερες από 11.000 μετοχές εισηγμένες σε 23 από τα σημαντικότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως,.
H σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας Saxo Equity έγκειται στο γεγονός ότι συγκεντρώνει σε ένα σημείο σημαντικές και βασικές πληροφορίες, οι οποίες έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμες στους ιδιώτες επενδυτές και οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Στις εν λόγω πληροφορίες περιλαμβάνονται επιδόσεις των τιμών των μετοχών, λειτουργικές επιδόσεις και πολλαπλά σχήματα αποτίμησης, συμπεριλαμβανομένων προβλέψεων τριετίας βάσει ενοποιημένων εκτιμήσεων αναλυτών, που επιτρέπουν στους πελάτες να ερευνούν την ευαισθησία της τιμής των μετοχών στις διακυμάνσεις των εμπορευμάτων, των τιμών συναλλάγματος και των επιτοκίων. και αξιολογήσεων από άλλους επενδυτές. 


GREAT PLACE TO WORK
ΟΙ 100 ΠΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το Great Place to Work Institute Europe ανέδειξε τις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2010, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκοσμίως ετήσιας έρευνας για την αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων.
Η ανακοίνωση και βράβευση των διακριθέντων εταιρειών πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στη Μαδρίτη της Ισπανίας, στις 19 Μαΐου 2010. Στην τελετή παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη. 
Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν:
- οι 50 καλύτερες μικρές και μεσαίες εταιρείες, που απασχολούν 50-500 εργαζόμενους και
- οι 50 καλύτερες μεγάλες εταιρείες, που απασχολούν πάνω από 500 εργαζόμενους.
Φέτος για μια ακόμα χρονιά ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης διακρίθηκαν και πέντε ελληνικές. Κατηγορία πάνω από 500 εργαζόμενους: Coca Cola 3E. Η εταιρεία διακρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά και παράλληλα έλαβε το ειδικό βραβείο για την ‘Ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων’, Tasty Foods, Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Κατηγορία 50 έως 500 εργαζόμενους: Bristol- Myers Squibb. Η εταιρεία διακρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά και ήταν υποψήφια για το ειδικό βραβείο ‘Αξιόπιστη επικοινωνία’, Ψημίτη ΑΕ


MOTOR OIL
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΥΛΙΣΗΣ

H Motor Oil Hellas Corinth Refineries A.E. ανακοινώνει την έναρξη  λειτουργίας της νέας μονάδας ατμοσφαιρικής διύλισης αργού πετρελαίου, στις εγκαταστάσεις της στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας. Η επένδυση αυτή, συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα επέκτασης του διυλιστηρίου το οποίο αποτελεί στρατηγικό άξονα της Motor Oil για την επίτευξη λειτουργικής υπεροχής. Η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας ξεκίνησε στις αρχές του 2008 και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για έργα αντίστοιχου μεγέθους και πολυπλοκότητας. Με την νέα μονάδα, δυναμικότητας 60.000 βαρελιών την ημέρα, η συνολική παραγωγική δυνατότητα του διυλιστηρίου θα αυξηθεί κατά 25%, υπερβαίνοντας τα 170.000 βαρέλια ημερησίως ή τα 9 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως.


MICROSOFT ΕΛΛΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε αλλαγές σε καίριες διοικητικές θέσεις με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εσωτερικής οργάνωσης της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαγγέλης Χρυσαφίδης (φ. 1), ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών και Συνεργατών, ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς (φ. 2), ο οποίος είχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, αναλαμβάνει πλέον χρέη Εμπορικού Διευθυντή, ενώ στον κ. Γιώργο Τσίχλη (φ. 3) ανατίθεται η θέση του Οικονομικού Διευθυντή.


ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
«ΠΡΑΣΙΝΗ» ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε θέματα που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια, ο Πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Κλέων Παπαδόπουλος συμμετείχε με ομιλία του στο συνέδριο «Mediterranean Sustainable Energy Summit: 3rd Annual Climate and Energy Security Summit for Southeast Europe and the Mediterranean». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton με πρωτοβουλία του Institute for Climate & Energy Security και των Financial Times Business, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
Ακολουθούν αποσπάσματα του κειμένου της ομιλίας του κ. Παπαδόπουλου με θέμα την Πράσινη Τραπεζική: «Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέλουμε να παίξουμε σημαίνοντα ρόλο στην Πράσινη Τραπεζική, όχι επειδή είναι μόδα, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύουμε σε αυτό και είναι μέρος της φιλοσοφίας μας. Μιας φιλοσοφίας που μεταβαίνει από τη νοοτροπία του ‘ego’, της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού, στη νοοτροπία ‘eco’. Μιας φιλοσοφίας που συνδυάζει επιχειρηματικότητα και συνείδηση. Που στοχεύει μεν σε κέρδη από επενδύσεις, αλλά και σε κοινωνική προσφορά. Σημασία δεν έχει μόνο το Return On Investment, αλλά και το Social Return On Investment.»


SAMSUNG
ΧΟΡΗΓΟΣ VIDEO ART FESTIVAL
Χορηγός τεχνολογίας στο 6o διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, Athens Video Art Festival, υπήρξε για 2η συνεχή χρονιά η Samsung Electronics. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από 7-9 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Γκάζι.
Φέτος, το Athens Video Art Festival φιλοξένησε ειδικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ειδώλου της pop κουλτούρας, Andy Warhol. Η Samsung ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια μέσα από τις τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD, LED και ένα εντυπωσιακό video wall 3x3. Παράλληλα, στη θεματική ενότητα «Feel Free to Feel Green» το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Blue Earth, το κινητό τηλέφωνο που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και ενσωματώνει την πρωτοποριακή εφαρμογή Eco-Walk, η οποία καταμετρά τα ποσοστά εκπομπής CO2, που εξοικονομούνται κάθε φορά που ο χρήστης περπατά και δεν οδηγεί.


CEMS - EDINBURGH BUSINESS SCHOOL
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Edinburgh Business School (η μεταπτυχιακή σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδιμβούργου) προσφέρει προγράμματα και τίτλους σπουδών εφαρμοσμένης Διοίκησης Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο σε μεμονωμένους σπουδαστές, στελέχη, αλλά και σε πολυεθνικές εταιρείες. Προσανατολίζεται σε γνώσεις που βελτιώνουν τις εφαρμοσμένες δεξιότητες των εκπαιδευομένων, αυξάνουν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και βοηθούν την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις των επιχειρήσεων.
Το Edinburgh Business School (EBS) συνεργάζεται στην Ελλάδα με το CeMS (Centre of European Management Studies,
www.cems.gr), που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τα προγράμματα ΜΒΑ, MSc in Marketing, MSc in Financial Management, MSc in Human Resource Management, MSc in Strategic Planning. Οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει είτε στο ίδιο το Πανεπιστήμιο στο Εδιμβούργο είτε από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Η ευελιξία των προγραμμάτων του EBS παρέχει τη δυνατότητα έναρξης των σπουδών οποτεδήποτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


ORACLE
ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
Ο Βασίλης Δημόπουλος αναλαμβάνει, ως Αντιπρόεδρος, την ευθύνη του τομέα  Επιχειρηματικών Εφαρμογών της Oracle για  την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Τουρκίας, της Ρωσίας και των χωρών της τ. Σοβιετικής Ενωσης.
Ο Βασίλης Δημόπουλος ανέλαβε τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Oracle Ελλάς τον Ιανουάριο του 2005. Το Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε πρόσθετα καθήκοντα Vice President του cluster των χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ και τον Ιούνιο του 2008, την ευθύνη του τομέα Επικοινωνιών και ΜΜΕ για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης & Ρωσίας. Στο παρελθόν, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για τις IBM Ελλάς, Mobil Oil κ.ά. . Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και  κατέχει MSc in Computer Science από το Queen’s University της Μ. Βρετανίας.  Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

  Περιεχόμενα
EN_APXH: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ... ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΟΡΗΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
REIC MONEY CONFERENCE 2010
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΓΟΡΕΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ, κ. Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΦΑΚΕΛΟΙ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site