Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2010 - Τεύχος 363                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ACCA
ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

H Παγκόσμια Ένωση Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών (ACCA) διατύπωσε τις βασικές συστάσεις της για τη χάραξη της παγκόσμια οικονομικής πολιτικής, στα πλαίσια της συνάντησης της Ομάδας των G20, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο του Καναδά στις 26 και 27 Ιουνίου 2010 και θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών που συμμετέχουν. Περίπου 1.500 σύνεδροι, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των  κρατών, θα συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομική κρίση και θα αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πορεία προς την ανάκαμψη. Σε μια μελέτη του με τίτλο «Η ανασυγκρότηση και η νέα αρχή», η οποία ακολουθεί το θέμα της συνόδου κορυφής G20, το ACCA καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στις προηγούμενες συνόδους κορυφής και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, στοχεύοντας σε ισχυρά λογιστικά πρότυπα καθώς και σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. «Μια επανάληψη οικονομικής καταστροφής τέτοιου μεγέθους είναι κάτι που ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι πολίτες, ούτε η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα θα μπορούσαν να αντέξουν», λέει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ACCA, Helen Brand. Συνεχίζει λέγοντας ότι «Νιώθουμε ότι η κρίση προσέφερε ταυτόχρονα κίνητρο και ευκαιρία για μια εξολοκλήρου οικονομική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη παγκόσμια οικονομία».


IKOS
ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Το Μάϊο του 2010 τα κεφάλαια της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων IKOS παρουσίασαν κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, το IKOS FX κατέγραψε αύξηση 6,82% και απόδοση 17,43% από την αρχή του έτους (YTD), το IKOS Futures αυξήθηκε κατά 5,83% καταγράφοντας απόδοση 10,70% από την αρχή του έτους, το IKOS Hedge Fund είχε κέρδη 3,05% και συνολική απόδοση από την αρχή του έτους ίση με 5,26%, ενώ ο δείκτης HFRX Global Hedge Fund Index έπεσε μέσα στο μήνα κατά 2,64%, και ο UCITS HFS Index κατά 1,08%. Επίσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος της επιτροπής NFA, μετά από μια διαδικασία διάρκειας έξι μηνών.
Σε συνεργασία με ειδική ομάδα της IKOS, οι εκπρόσωποι της NFA εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην πρακτική, τις διαδικασίες, τα συστήματα και τους εσωτερικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς της εταιρείας, κι επιβεβαίωσαν τη συμμόρφωση της IKOS με τις κανονιστικές διατάξεις της NFA. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, η IKOS απέκτησε τον Μάρτιο του 2010 πιστοποιητικό SAS 70 Type I, το οποίο επικεντρώνεται στην πληρότητα και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των εσωτερικών ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ μέσα στο 2010 η διαδικασία θα συμπληρωθεί και από το πιστοποιητικό SAS 70 Type II, το οποίο θα επιβεβαιώνει την αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών αυτών, μέσω επιπλέον δοκιμών.
Εκτός από τη συμμόρφωση με τα πρότυπα που έχει ορίσει η NFA, τη λειτουργία της IKOS εποπτεύει, επίσης, η Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CySEC), καθώς επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Εποπτείας Συναλλαγών Παραγώγων επί Εμπορευμάτων και Προθεσμιακών Συμβολαίων (CFTC) στις Ηνωμένες Πολιτείες.


ASTRA ZENECA
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ»

Με θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» και «Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου» ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Υγεία εν Γνώσει» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο αγωγής υγείας στα σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων γύρω από το θέμα της διατροφής και της άσκησης.
Το πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει η AstraZeneca, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ που υλοποιεί, περιλαμβάνει σειρά θεατρικών παραστάσεων σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία με θέμα τις αξίες της σωστής διατροφής κατά την διάρκεια των οποίων η ομάδα SciCo με ευρηματικό και πρωτότυπο τρόπο μιλά για τους μύθους και τις αλήθειες της διατροφής, τις διατροφικές συνήθειες που ξεκινούν από την πρώτη παιδική ηλικία, τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με τις «ένοχες» και τις «αθώες» τροφές, τα μικρά μυστικά για σωστή διατροφή, κ.ά.
Η ομάδα SciCo είναι μια ομάδα νέων και ταλαντούχων επιστημόνων, οι οποίοι μέσω θεατρικών παραστάσεων και άλλων δράσεων επικοινωνούν επιστημονικά θέματα με έναν ιδιαίτερο και ενδιαφέροντα τρόπο. Η ομάδα ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα το 2007 και υποστηρίζεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Επιστήμη Επί Κοινωνία”. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι να προωθήσουν τη σωστή μετάδοση και κατανόηση της επιστήμης και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις. Τα μέλη της ομάδας είναι επιστήμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στον τομέα της επικοινωνίας της επιστήμης.


VODAFONE
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Η  Vodafone, υπερήφανος χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, φιλοξένησε στο κατάστημά της στο Χαλάνδρι τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Φάνη Γκέκα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Αλέξη Τζόρβα.
Οι τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενθουσιάστηκαν μπαίνοντας στο κατάστημα, το οποίο όπως και άλλα καταστήματα Vodafone «ζει» στο ρυθμό του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος έχοντας αποκτήσει ποδοσφαιρικό ύφος χάρη στον πράσινο χλοοτάπητα, τα αυθεντικά προσωπικά αντικείμενα των παικτών, τις μπάλες και άλλα ποδοσφαιρικά αντικείμενα τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο χώρο.
Εκεί ενημερώθηκαν για ό,τι τελευταίο συμβαίνει στην κινητή τηλεφωνία και όχι μόνο. Την προσοχή τους τράβηξε το νέο αποκλειστικό Sony Ericsson Vivaz FIFA World Cup edition με HD video.  Οι επιθετικοί της Εθνικής φωτογραφήθηκαν, συνομίλησαν και έδωσαν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους φίλους της Εθνικής μας ομάδας.


PHARMATHEN
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της Pharmathen στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εγκαινιάστηκε, με ιδιαίτερη επισημότηταη νέα υπερσύγχρονη μονάδα της εταιρίας στις Σάπες Ροδόπης. Τις νέες εγκαταστάσεις εγκαινίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής, Υπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Βλάχος, Επίσημος Εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θεμελιωτής της Μονάδας & Βουλευτής ΝΔ, Γιώργος Πιλιλίτσης, Δήμαρχος Σαπών, ενώ συμμετείχαν βουλευτές, μέλη της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ανώτατα στελέχη επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας.  Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της Pharmathen, επένδυση συνολικού ύψους 41 εκ. ευρώ συνιστά μια από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες μονάδες παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Πιστή στο δόγμα της «Ερευνούμε για τον κόσμο, Επενδύουμε στην Ελλάδα», η Pharmathen πραγματοποίησε την επένδυση αυτή με στόχο να καλύψει τις ήδη αυξημένες παραγωγικές της ανάγκες κατά την επόμενη πενταετία. Η πραγματοποίηση της επένδυσης έγινε δε ακόμη επιτακτικότερη λόγο της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητας και διεθνούς εξάπλωσης της Pharmathen. Η νέα μονάδα σχεδιάστηκε να πληροί τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα κριτήρια παραγωγής φαρμάκων με γνώμονα ότι το 90% της παραγωγής της θα προορίζεται για τις διεθνείς αγορές.   Η συνολική έκταση της νέας μονάδας είναι 17.000 τμ., δημιουργεί 150 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η παραγωγική δυνατότητά της ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 3 δις δισκία και 2 δις κάψουλες.


ROKAS - IBERDROLA
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Iberdrola Renewables, παγκόσμιος ηγέτης στην αιολική ενέργεια και η Rokas Renewables, μέλος του ισπανικού ομίλου, συμμετείχαν στο 3ο ετήσιο «Mediterranean Sustainable Energy Summit» που διοργάνωσαν οι Financial Times, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δρ. Κάρολου Παπούλια στις 18 και 19 Μαΐου 2010 στο Χίλτον.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Rokas Renewables, κ. Αθανάσιος Τσαντίλας, στην ενότητα για την «Αξιοποίηση των Προοπτικών της Αιολικής Ενέργειας» αναφορικά με την επιχειρηματική διάσταση των επενδύσεων σε αιολικά έργα, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση των γεωγραφικών και κλιματικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας μέσω επενδύσεων στις ΑΠΕ αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη χώρα.  Παράλληλα, στο πάνελ της ίδιας ενότητας με θέμα την «Εκμετάλλευση του δυναμικού αιολικής ενέργειας στη Μεσόγειο», συμμετείχε ο Director of Business Relations της Iberdrola Renewables, κύριος Alberto Seisdedos. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Τσαντίλας παρουσίασε τις εξελίξεις στο θεσμικό καθεστώς και το ενεργειακό ζήτημα στην Ελλάδα που καθορίζουν το ρυθμό υλοποίησης έργων αιολικής ενέργειας στη χώρα. Επιπλέον, μιλώντας για την ανάγκη ανάπτυξης των ΑΠΕ εντός της σημερινής συγκυρίας στην ελληνική οικονομία, επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να δώσει κίνητρα και να ανταποκριθεί θετικά στην πρόθεση διεθνών εταιριών να επενδύσουν σε έργα αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Σε αυτές εντάσσεται η Iberdrola Renewables , η οποία έχει τη δυνατότητα να αναλάβει μεγάλης κλίμακας έργα με εμπειρία και αξιοπιστία και  εντός αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Επιπλέον ο κύριος Τσαντίλας τόνισε ότι η Rokas Renewables, μεταφέροντας την τεχνογνωσία της Iberdrola, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει «εκείνα τα εργαλεία, που, κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χώρα μας με τις αναγωγές που απαιτούνται».

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΘΕΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΝΤΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ 3E, S&B, ΤΙΤΑΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ
ΑΡΘΡΟ: ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site