Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2010 - Τεύχος 363                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


APC
Νέο Back-UPS Pro

Η APC by Schneider Electric, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ισχύος και ψύξης, παρουσίασε σήμερα τα νέα μοντέλα Back-UPS® Pro σχεδιασμένα για την προστασία στο σπίτι και στο γραφείο από την ταλαιπωρία και τα έξοδα που προκαλούνται από τις διακοπές ρεύματος. Τα μοντέλα Back-UPS Pro διαθέτουν την ίδια τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που υπάρχει και στα μικρότερα μοντέλα APC Back-UPS. Το νέο Back-UPS Pro διακόπτει αυτόματα την παροχή ρεύματος σε συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται, εξοικονομώντας χρήματα από την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, τα μοντέλα Back-UPS Pro διαθέτουν LCD οθόνη για την ένδειξη αυτονομίας και αυτόματη ρύθμιση τάσης (AVR) για εξοικονόμηση ενέργειας που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
"Η σωστή λειτουργία των συσκευών είναι απολύτως κρίσιμη για τα οικιακά γραφεία και τις επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν προστατεύονται από διακυμάνσεις στην τάση του ρεύματος και απώλειας ισχύος. Περιβάλλοντα με κακή διανομή ρεύματος και διακοπές θα μπορούσε να σημαίνει απώλεια σημαντικών δεδομένων, πωλήσεων, ακόμη και ολόκληρου δικτύου Η/Υ», δήλωσε ο Dave Johnson, Senior Vice President, Home & Business Networks, APC. "Το APC Back-UPS Pro εγγυάται την απαραίτητη διαθεσιμότητα στους χρήστες για να μπορούν να εργαστούν, να σώσουν τα αρχεία τους ή να ολοκληρώσουν μια συναλλαγή, εξαλείφοντας τις συνέπειες και το υψηλό κόστος των διακοπών ρεύματος.


IBM
Λύση για είσπραξη φορολογικών οφειλών

Η IBM πρόσφατα ανακοίνωσε μια προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της, αυτό της διαχείρισης απάτης και κατάχρησης, με μια νέα λύση που στοχεύει στη βελτίωση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών από τις κυβερνήσεις. Το νέο προϊόν IBM Tax Collections Optimizer χρησιμοποιεί νέα, κατοχυρωμένη τεχνολογία της IBM  στον τομέα της ανάλυσης για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στον καθορισμό των πλέον αποτελεσματικών και αποδοτικών μεθόδων για την είσπραξη φόρων από ληξιπρόθεσμους οφειλέτες. Καθώς οι κρατικοί προϋπολογισμοί υφίστανται τις επιπτώσεις του τρέχοντος οικονομικού κλίματος, οι εισπράξεις φόρων αναδεικνύονται γρήγορα ως καίριος τομέας και  προσελκύει ανανεωμένο ενδιαφέρον. Εκτιμάται ότι μια μέση χώρα έχει ληξιπρόθεσμους φόρους που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αύξηση των εσόδων, εξετάζουν νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις για βελτίωση των εισπράξεων με τους λιγότερους δυνατούς πόρους. Ο τομέας Έρευνας της ΙΒΜ και οι σύμβουλοι  του τομέα IBM Global Business Services συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη της λύσης IBM Tax Collections Optimizer, στην οποία χρησιμοποιείται ένας μοναδικός συνδυασμός εργαλείων ανάλυσης δεδομένων και άλλων μοντέλων για την κατάρτιση σχεδίων δράσης για κάθε περίπτωση. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της σειράς των δραστηριοτήτων που θα αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη μεγιστοποίηση του συνολικού ποσού των οφειλών που θα εισπραχθούν, λαμβάνοντας υπόψη το φόρτο των υποθέσεων, τους ανθρώπινους πόρους και την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων ενεργειών.


Mercedes-Benz Ελλάς
Δράσεις για την προστασία δάσους
Η Mercedes-Benz Ελλάς, ευαισθητοποιημένη όσον αφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα των καιρών μας, υποστηρίζει ενεργά το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης για την αποκατάσταση και προστασία ενός μοναδικού ελληνικού δάσους, του δάσους της Φολόης στην Πελοπόννησο.
Με τη δημιουργία δασικών μονοπατιών, δραστηριότητες διατήρησης της βιοποικιλότητας, προμήθεια εξοπλισμού πυροφύλαξης, σεμινάρια δασοπυρόσβεσης, απομάκρυνση απορριμμάτων και άλλα έργα,  ενισχύεται την προσπάθεια για τη διαφύλαξη και τη συνέχιση της ανάπτυξης του ανεκτίμητου φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κ. Σταύρος Παρασκευαΐδης δήλωσε σχετικά: «Η Mercedes-Benz συμπεριφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως υπεύθυνος πολίτης. Oι οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί στόχοι μας πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία, καθώς η μακροχρόνια επιχειρηματική επιτυχία είναι εφικτή, μόνο όταν δεν παραμελούνται τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Συγκεκριμένα δε, όσον αφορά στο περιβάλλον, έχουμε σημαντική υποχρέωση όχι μόνο να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του, αλλά να παρακινούμε και τους συνανθρώπους μας να κάνουν το ίδιο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της φύσης. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το Mercedes-Benz Trekking Club. Για να ανακαλύψουμε τα δασικά μονοπάτια της χώρας μας. Για να κρατήσουμε το δάσος ζωντανό. Γιατί ζωντανό δάσος σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας!».


Μύθος
Ενίσχυση του εμπορικού τμήματος

Η Μύθος Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού, προχώρησε σε αναδιοργάνωση του εμπορικού τμήματος με δυο στελέχη, τον κο Αλέξανδρο Καραφυλλίδη, που ανέλαβε την θέση του On Trade & Exports Sales Director και τον κο Δαμιανό Μπούρκα, που ανέλαβε καθήκοντα Off Trade Sales Director. Κάτοχος BCs του πανεπιστημίου Sterling UK και Btec του πανεπιστημίου Canterbury UK, ο κύριος Αλέξανδρος Καραφυλλίδης διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία καθώς από το 1997 διετέλεσε υπεύθυνος σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία Coca Cola Ελλάς με πιο πρόσφατη αυτήν του Regional Sales Manager Key Accounts. Ο κύριος Δαμιανός Μπούρκας προέρχεται από το εσωτερικό δυναμικό της Μύθος Ζυθοποιία όπου κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του National Account Manager. Ο κύριος Μπούρκας έχει διατελέσει Key Account Manager στην εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ και είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.


ΟΤΕ
Συνεργασία με Καλλιστώ
Το καινοτόμο πρόγραμμα γενετικής παρακολούθησης του πληθυσμού της καφέ αρκούδας, που ξεκίνησε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ μαζί με τον ΟΤΕ το 2009, στην Οροσειρά Ροδόπης, επεκτείνεται φέτος με την υλοποίηση της ίδιας δράσης και στην Πίνδο, στην ευρύτερη περιοχή της Βάλιας Κάλντα. Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος του Εταιρικής Υπευθυνότητας, υποστηρίζει την καινοτόμο αυτή έρευνα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ.
Η έρευνα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ στηρίζεται στη μέθοδο της γενετικής ταυτοποίησης των ατόμων αρκούδας, αξιοποιώντας την ιδιαίτερη προτίμησή τους (κατά τη φάση σήμανσης της περιοχής τους), για τους ξύλινους στύλους του ΟΤΕ, λόγω κυρίως της ιδιαίτερης μυρωδιάς που εκλύει το υλικό εμποτισμού τους.
Οι πρώτοι στύλοι του ΟΤΕ τοποθετήθηκαν στην οροσειρά Ροδόπης τον Ιούλιο του 2009, σε σημεία που δεν καλύπτονταν από το υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, συνελέγησαν με επιτυχία τα πρώτα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για ανάλυση στο εξωτερικό. Μέσω της ανάλυσης απειροελάχιστης ποσότητας DNA (συλλογή τριχών), που συλλέγεται από τους ξύλινους στύλους του ΟΤΕ, αντλείται ακριβής και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφορία για τη γενετική ταυτότητα, το φύλο, και τη συγγένεια ενός ατόμου αρκούδας με τα υπόλοιπα άτομα ενός πληθυσμού, αλλά και τις σχέσεις των πληθυσμών μεταξύ τους.
Η επιτυχία του εγχειρήματος και η ένθερμη υποστήριξη των ανθρώπων του ΟΤΕ, που παρέχει δωρεάν τα υλικά και συμμετέχει ενεργά στην τοποθέτηση των στύλων, οδήγησε στην υλοποίηση της β’ φάσης της δράσης στη Βάλια Κάλντα, στα μέσα Μαΐου. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται το δειγματοληπτικό δίκτυο και αυξάνεται η δυνατότητα συλλογής δειγμάτων βιολογικού υλικού για την εκτίμηση του πληθυσμού καφέ αρκούδας στη χώρα μας.


Revoil
Δεκαπέντε χρόνια ζωής

Τα 15α γενέθλιά της γιόρτασε πρόσφατα η εταιρία Revoil στα κεντρικά της γραφεία με παρουσία όλων των εργαζομένων και των στελεχών.
Η εταιρία έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτή τη χρονιά λόγω της μακράς και επιτυχημένης ανοδικής της πορείας στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ιδιαίτερα λόγω της νέας της εταιρικής εικόνας η οποία σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στην αναπτυξιακή της πορεία. Η αλλαγή έχει φέρει μια νέα πνοή και στην ίδια αλλά και στο χώρο, ανεβάζοντας τον πήχη.
Συγκινητικός ήταν ο λόγος του Προέδρου, κυρίου Ευάγγελου Γ. Ρούσσου ο οποίος μετέφερε μηνύματα αισιοδοξίας προς τους εργαζομένους, «την ψυχή της εταιρίας» όπως τους αποκάλεσε. Η REVOIL ακολουθεί πιστά το όραμα όλων όσων εργάζονται σε αυτήν, που είναι να την καταστήσουν κυρίαρχη με ευαισθησία και πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, τη κοινωνία και το περιβάλλον.  


Vidavo
Στη Ν.Αφρική

H εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. εταιρία VIDAVO (Κωδ. Μτχ. ΟΑΣΗΣ : BINTA) προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία Altys Technology (
www.altysgroup.com), η οποία είναι μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες της Ν. Αφρικής στον τομέα της εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών.
Τη συμφωνία υπέγραψε ο κ. Π. Αγγελίδης Πρόεδρος της VIDAVO και ο κ. Alain Michel Πρόεδρος της Altys Technology, ο οποίος δήλωσε ότι «με τη συγκεκριμένη συμφωνία προσβλέπουμε στην προώθηση των τεχνολογιών που ήδη έχει αναπτύξει η VIDAVO όχι μόνο στη Ν.Αφρική αλλά και στις γειτονικές χώρες όπου η εταιρία μας  διαθέτει αξιόλογο δίκτυο και συνεργασίες». Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται η από κοινού διερεύνηση των ευκαιριών που προσφέρονται σε εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν στη Δημοκρατία της Ν. Αφρικής όσο και στις γειτονικές χώρες στον τομέα της εφαρμογής ολοκληρωμένων λύσεων τηλεματικής στην Υγεία. Η επιλογή της VIDAVO ως partner σε μια τέτοια συνεργασία αποτελεί μια ακόμη διεθνή αναγνώριση του επιπέδου της τεχνολογίας που κατέχει η εταιρία  στον τομέα αυτό. Παράλληλα η εταιρία σκοπεύει να "διδαχθεί" από τη συγκεκριμένη συνεργασία, αξιοποιώντας τις εμπειρίες οι οποίες θα προκύψουν από τις εξειδικευμένες ιατρικές ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο της μαύρης ηπείρου ενσωματώνοντας καινοτομικές λύσεις στα ήδη υφιστάμενα προϊόντα της.
Με πληθυσμό 47,9 εκ., τα δύο τρίτα του οποίου διαμένουν σε αγροτικές περιοχές, η Νότιος Αφρική αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη αγορά ζήτησης υπηρεσιών τηλεματικής στην υγεία. 


Weber Shandwick
Βραβεύτηκε στα SABRE Awards
Η Weber Shandwick, οι πελάτες της και η συνεργαζόμενη εταιρία PRP Group κέρδισαν εννέα Ευρωπαϊκά SABRE Awards την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης στο Λονδίνο  με την υποστήριξη του Holmes Report. Οι διακρίσεις αφορούν καμπάνιες στη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο και διάφορους τομείς. Αναγνώριση κέρδισε και η παρουσίαση της INLINE Communications, της επικοινωνιακής φιλοσοφίας της Weber Shandwick η οποία βασίζεται σε  on και off-line ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων. Επιπλέον, η εταιρία διακρίθηκε  ως «Καλύτερη Εταιρία Για Εργασία στην περιοχή EMEA». « Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία που έχουμε με τους πελάτες μας, αλλά και για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και το πάθος των ανθρώπων μας. Αυτή η εντυπωσιακή συγκομιδή βραβείων για τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη υπογραμμίζει αυτά τα στοιχεία και ενισχύει τη θέση μας ως κορυφαία εταιρία Δημοσίων Σχέσεων στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους μας που ήταν στην κριτική επιτροπή, τον  Paul Holmes και φυσικά τους πελάτες μας, χωρίς τους οποίους δε θα ήταν εφικτό τίποτα από όλα αυτά» δήλωσε ο Colin Byrne, CEO της Weber Shandwick στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΘΕΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΝΤΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ 3E, S&B, ΤΙΤΑΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ
ΑΡΘΡΟ: ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site