Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2010 - Τεύχος 364                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


AMD Telecom
Έγκριση από την ΕΕΤΤ

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της αναπτυξιακής της πορείας, η AMD Telecom ζήτησε και έλαβε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την έγκριση για την παροχή δραστηριοτήτων  δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καταχωρώντας την εταιρία στο αντίστοιχο Μητρώο Παρόχων Δικτύων.
Εξασφαλίζοντας την εν λόγω έγκριση της ΕΕΤΤ, η AMD Telecom προχωρά στην επέκταση των τεχνικών υποδομών της, δημιουργώντας νέο σταθμό διασύνδεσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων σταθμών που διατηρεί σε χώρες του εξωτερικού και επιτυγχάνοντας την ασφαλής και ποιοτική διασύνδεση μεταξύ κέντρων μηνυμάτων των εκάστοτε δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία εξασφαλίζει την πιο αποτελεσματική διαχείριση του ήδη μεγάλου όγκου μηνυμάτων sms/mms που δρομολογεί καθημερινά σε πάνω από 200 χώρες και σε περισσότερα από 800 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η AMD Telecom δρομολογεί πάνω από 1.000.000 μηνύματα sms σε καθημερινή βάση σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ επιτυγχάνει άμεση παράδοση των μηνυμάτων της τάξεως των 15.000 sms/sec.


Palo
Νέες υπηρεσίες

Το  Palo ξεκίνησε να προσφέρει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να διαβάζουν με εύκολο τρόπο 300 πρωτοσέλιδα ελληνικών και ξένων εφημερίδων. Σε μια σελίδα μπορεί ο αναγνώστης να δει σε μικρές εικόνες πάνω από 300 καθημερινά πρωτοσέλιδα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια μπορεί εύκολα να δει σε μεγάλο μέγεθος ένα ένα τα πρωτοσέλιδα. Η ταξινόμησή τους γίνεται ανάλογα με τη γλώσσα, την κατηγορία ειδήσεων, την χώρα, την πόλη και τον τρόπο διανομής.
Τα ελληνικά πρωτοσέλιδα είναι περίπου 150 αλλά καλύπτουν κάθε γωνιά της χώρας. Για πρώτη φορά υπάρχει συγκεντρωμένα τόσο μεγάλος αριθμός πρωτοσέλιδων επαρχιακών εφημερίδων στο διαδίκτυο. Στο Palo υπάρχουν πρωτοσέλιδα από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Ρόδο ως την Ηγουμενίτσα ενώ  ο συνολικός αριθμός των επαρχιακών εφημερίδων ξεπερνάει τους  60 διαφορετικούς τίτλους.
Τα διεθνή  πρωτοσέλιδα καλύπτουν  και τις  πέντε ηπείρους. Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αμερικάνικων πρωτοσέλιδων, ευρωπαϊκών αλλά και από την Αυστραλία, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή. Η παρουσίαση περισσότερων από 20 πρωτοσέλιδων από όλες τις χώρες  των  Βαλκανίων σε πολλές γλώσσες περιλαμβανομένων και αγγλόφωνων εκδόσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα της υπηρεσίας.


Clarity Systems
Συνεργασία με Εθνική Τράπεζα

Τη συνεργασία της με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει η Clarity Systems Hellas, διεθνής πάροχος λύσεων Διαχείρισης Εταιρικής Απόδοσης (Corporate Performance Management) και Οικονομικής Διακυβέρνησης (Financial Governance) και μέλος τους Ομίλου Εταιρειών Finvent (Finvent Group of Companies), που εδρεύει στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Εθνική Τράπεζα θα αξιοποιεί στο εξής τη λύση της Clarity Systems Hellas, Financial Statement Reporting (FSR).
Με τη λύση FSR, η Τράπεζα αποκτά τη δυνατότητα βελτίωσης των επιχειρησιακών διαδικασιών της, μειώνοντας σημαντικά κόστη και χειρωνακτικές εργασίες, αλλά και τη δυνατότητα κατάρτισης ολοκληρωμένων απολογιστικών και ισολογιστικών δελτίων για τις Αρχές και τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η λύση FSR αυτοματοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας Ετήσιων Δελτίων, Ισολογισμών, Απολογισμών Χρήσης κλπ, τόσο σε  IFRS όσο και σε  USGAAP όπως προβλέπει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι επίσης εισηγμένη.
Η λύση της Clarity Systems παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη δημιουργία αναφορών XBRL που αποτελεί υποχρέωση για τις εισηγμένες εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Οι λύσεις της Clarity Systems, Clarity 6 Corporate Performance Management (CPM) και Clarity FSR, αποτελούν το πληρέστερο σύστημα Διαχείρισης Επιχειρηματικής Απόδοσης καλύπτοντας απόλυτα το σύνολο της διοικητικής πληροφόρησης, αυτοματοποιώντας παράλληλα τομείς εργασιών προϋπολογισμού, προβλέψεων, ενοποίησης ισολογιστικών στοιχείων κέντρων κόστους και κατάρτιση πλήρους ετήσιου Δελτίου της επιχείρησης.


Γερμανός
Διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Δέκα πακέτα διακοπών με ιστιοπλοϊκό σκάφος για 6 άτομα, καθώς και voucher αξίας 60€ για να ζήσουν μοναδικές συναρπαστικές εμπειρίες, προσφέρει στους πελάτες του το Δίκτυο Καταστημάτων Γερμανός. Από 7 έως 24 Ιουλίου, με κάθε αγορά κινητού Sony Ericsson και σύνδεση στα συμβόλαια Cosmote, οι πελάτες των καταστημάτων Γερμανός έμπαιναν απ' ευθείας σε κλήρωση για 10 πακέτα διακοπών μιας εβδομάδας με ιστιοπλοϊκό σκάφος για 6 άτομα! Επί πλέον, με κάθε σύνδεση στα κινητά της προσφοράς οι πελάτες αποκτούν ένα voucher αξίας 60€ και το εξαργυρώνουν επιλέγοντας μοναδικές δραστηριότητες, όπως: rafting, scuba diving, trekking, bungee jumping κ.ά.


Lamda Hellix
Σημαντικό έργο CCTV

Η Lamda Hellix, θυγατρική της Lamda Development, βραβευμένη το 2010 με το Best European Green Initiative Award και το 2009 ως Best Regional Data Centre Operator in Europe, ολοκλήρωσε με επιτυχία  το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα στην Ελλάδα έργα CCTV τεχνολογίας IP Megapixel για την επιτήρηση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας Φλοίσβου.
Η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί τη σημαντικότερη VIP Μαρίνα στην Ελλάδα με δυνατότητα ελλιμενισμού άνω των 300 Μega-Υachts και καταλαμβάνει συνολική (θαλάσσια & χερσαία) έκταση 340.000τμ. Επιπλέον, περιλαμβάνει 6 κτίρια γραφείων και καταστημάτων συνολικής έκτασης 3.800τμ καθώς και δύο χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 320 οχημάτων.
Ο σχεδιασμός του έργου βασίστηκε σε τεχνολογία καμερών IP Megapixel και του VideoEdge IP Suite της Tyco, Νο1 εταιρείας Fire & Security παγκοσμίως και σε ένα state-of-the-art full-redundant IP δίκτυο οπτικών ινών, μήκους άνω των 5χλμ. Με τη χρήση της τεχνολογίας IP Megapixel επιτεύχθηκε ευρύτερη, ακριβέστερη και λεπτομερέστερη κάλυψη των εγκαταστάσεων, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, έναντι των αντίστοιχων συμβατικών αναλογικών λύσεων.  Παράλληλα, μειώθηκε το συνολικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας  του έργου (TCO) καθώς ελαττώθηκε αφενός ο αριθμός των απαιτούμενων καμερών κατά 70% και αφετέρου το κόστος συντήρησης και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.


Minoan Lines
Παραδόθηκε το Cruise Olympia

Το Cruise Olympia, το τελευταίο από μια σειρά τεσσάρων καινοτόμων cruise ferry που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi (Νάπολη) στην Fincantieri παραδόθηκε στις 30 Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Castellammare di Stabia.
Αμέσως μετά την παράδοση, το πλοίο απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας για να συναντήσει το αδελφό του πλοίο Cruise Europa, το οποίο, από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα, από τη MINOAN LINES, μέλος του Ομίλου Grimaldi.
Το Cruise Olympia έχει 225 μέτρα μήκος, 31 μέτρα πλάτος και ολική χωρητικότητα 54.310 τόνων. Η μεταφορική του ικανότητα είναι 250 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 3.000 γραμμικά μέτρα για λεωφορεία, φορτηγά, ρυμουλκούμενα, τροχόσπιτα και campers. Με μια σταθερή ταχύτητα 28 κόμβων, το Cruise Olympia μπορεί να μεταφέρει 3.000 επιβάτες σε 413 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων 18 deluxe και 50 junior suites. Επίσης διαθέτει 548 καθίσματα αεροπορικού τύπου (εκ των οποίων 114 πρώτης θέσης).
Το Cruise Olympia με το αδελφό του πλοίο Cruise Europa, αποτελούν τα μεγαλύτερα cruise ferries, που είναι δρομολογημένα στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλά standards όμοια με αυτά των κρουαζιερόπλοιων, τόσο ως προς τον εξοπλισμό των κοινόχρηστων χώρων, όσο και ως προς εκείνο των καμπινών. Οι εν πλω παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ένα Α la carte και ένα Self-service εστιατόριο, Κέντρο Ευεξίας, Πισίνα, Γυμναστήριο, Καζίνο, Disco, δύο Σαλόνια για οδηγούς φορτηγών οχημάτων, Συνεδριακό Κέντρο, Καταστήματα, Ιnternet Points και Παιδότοπο.
Το Cruise Olympia είναι πιστοποιημένο με το «πράσινο αστέρι» από τον Ιταλικό Νηογνώμονα (RINA), για το σχεδιασμό του που προάγει το σεβασμό στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας.


AMD
“Αρπακτικά” στη μικρή οθόνη

Η AMD ανακοινώνει τη συνεργασία της με τα Troublemaker Studios για τη νέα ταινία “Predators”. Οι νέοι 6-πύρινοι AMD Opteron επεξεργαστές και οι ATI FirePro graphics accelerators χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία animations και ειδικών εφέ στη νέα ταινία φαντασίας με σκηνοθέτη και παραγωγό τον γνωστού φήμης σκηνοθέτη, Robert Rodriquez.
Με μεγάλη ιστορία στον κινηματογράφο, τα Troublemaker Studios, μαζί με την υποστήριξη της τεχνολογίας AMD δημιουργούν animations και ειδικά εφέ για την παραγωγή ψηφιακών ταινιών υπερπαραγωγής.
Εκτός από την ταινία “Predators”, ο Rodriguez βασίστηκε σε AMD τεχνολογία για τη δημιουργία έξι ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των: “Shorts”, “Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams”, “Spy Kids 3D: Game Over”, “Planet Terror”, και “Sin City”.
Η επόμενη ταινία “Machete” του Rodriguez, χρησιμοποιεί τεχνολογία AMD και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2010.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΑΛΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ FACTORING-FORFAITING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ASSET MANAGEMENT
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CHARTIS
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΙ ΒΑΡΔΑΣ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, FOLLI-FOLLIE, SPACE HELLAS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GOLDEN HALL
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site